Baltais nams pirmais paspējis publicēt Trampa nodokļu deklarāciju

© Sputnik / Игорь Михалев / Pāriet pie mediju bankasBaltais nams, ASV. Foto no arhīva
Baltais nams, ASV. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Telekompānija MSNBC anonsējusi informāciju par ASV prezidenta Donalda Trampa nodokļu deklarāciju 2005. gadam, tomēr Baltais nams paspējis publicēt datus par deklarāciju pirms programmas iznākšanas ēterā.

RĪGA, 15. marts — Sputnik. Baltais nams izjaucic telekompānijas MSNBC sensacionālo reportāžu, kas bija veltīta ASV prezidenta Donalda Trampa nodokļu deklarācijai 2005. gadam.

Programmas vadītāja Reičela Medova uzrakstījusi mikroblogā Twitter, ka viņas rīcībā esot Trampa nodokļa deklarācija, ko viņš atteicās publicēt, un solīja pastāstīt par to savas programmas ēterā.

Taču Baltais nams, uzzinot par gaidāmo noplūdi, jau pirms programmas paziņojis deklarācijas pamatdatus: 2005. gadā Trampa ieņēmumi pārsnieguši 150 miljonus dolāru, no tiem viņš samaksājis nodokli 38 miljonu dolāru apmērā. Tādējādi Trampa federālā ienākuma nodokļa efektīvā likme 2005. gadā bija aptuveni 25%.

"Absolūti nelikumīgi"

Baltais nams informē, ka prezidenta Trampa nodokļu deklarācijas publikācija ir absolūti nelikumīga.

Baltais nams - Sputnik Latvija
Baltais nams noliedz ziņas par Trampa tikšanos ar Kisļaku

"Ja jūs tik izmisīgi vēlaties reitingus, jūs esat gatavi pārkāpt likumu un publicēt ziņas par desmit gadus vecu nodokļu deklarāciju uz divām lappusēm, — teikts Baltā nama paziņojumā. — Ir nelikumīgi zagt un publicēt nodokļu deklarācijas".

Žurnālists Deivids Kejs Džonstons MSNBC ēterā paziņojis, ka saņēmis pa pastu divas lappuses no Trampa deklarācijas.

Saskaņā ar ASV Kriminālprocesa likumu nelikumīga nodokļu informācijas publicēšana ir smags noziegums, kas varētu draudēt ar cietumsodu uz laiku līdz 5 gadiem un naudas sodu līdz 5 tūkstošiem dolāru.

Slepena deklarācija

Donalds Tramps bija pirmais ASV prezidenta kandidāts no lielākās partijas četru gadu desmitu laikā, kurš nav publicējis savu nodokļu deklarāciju.

Priekšvēlēšanu kampaņas laikā Trampa konkurente Hilarija Klintone pārmeta viņam, ka viņš maksājot nodokļus pēc zemākas likmes nekā parastie amerikāņi. "Tātad es esmu gudrs," — atcirtis Tramps.

Vidēja amerikāņu ģimene parasti tērē nodokļiem vismaz trešo daļu savu ienākumu, bet fiziskām personām nav pieejami nodokļu atvilkumi, ko izmanto bagātie amerikāņi un korporācijas.

Ziņu lente
0