Times: Lielbritānijā iecelts ministrs "kaitniecības" apkarošanai

© REUTERS / Neil Hall Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja
Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jauno amatu ieņēmis Bens Gammers, kura uzdevums būs nodrošināt "Lielbritānijas demokrātiskās dzīves drošību".

RIGA, 13. marts — Sputnik. Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja iecēlusi ministru "kaitniecības" apkarošanai. Šāda lēmuma pamatā ir bažas par to, ka Krievija varētu iejaukties vēlēšanu procesā, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz avīzes Times sniegto informāciju.

Jauno amatu ieņēmis Bens Gammers, kura uzdevums būs nodrošināt "Lielbritānijas demokrātiskās dzīves drošību".

Митинги за и против Brexit в Лондоне едва не переросли в драку - Sputnik Latvija
Lielbritānijas Brexit lietu ministrs: "Brexit" nav šķiršanās, tās ir jaunas attiecības

Times informē, ka "nākamo vēlēšanu neaizskaramība" ir kļuvusi par Lielbritānijas nacionālās drošības prioritāti. Tuvākās parlamenta vēlēšanas gaidāmas 2020. gadā. Pie tam briti ik gadus ievēl vietējās varas pārstāvjus.

Iepriekš Lielbritānijas ārlietu ministrs Boriss Džonsons atzina, ka nekādi pierādījumi, kas apliecinātu Maskavas iejaukšanos rietumvalstu demokrātiskajos procesos, nav saņemti, taču, pēc diplomāta vārdiem, Krievija uz to esot spējīga.

Janvāra sākumā ASV specdienesti publicēja ziņojumu, kurā kārtējo reizi Krievija tika apsūdzēta par iejaukšanos ASV prezidenta vēlēšanās, taču neminēja nekādus pierādījumus, aizbildinoties ar savu slepeno darbību. Maskava kategoriski noliedz minētās pretenzijas un norāda, ka tās ir nepamatotas.

Ziņu lente
0