Sīrijas prezidents pastāstījis, kādu iemeslu dēļ Eiropā veidojusies migrācijas krīze

© Sputnik / Алексей Дружинин / Pāriet pie mediju bankasSīrijas Arābu Republikas prezidents Bašars Asads. Foto no arhīva
Sīrijas Arābu Republikas prezidents Bašars Asads. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sīrijas valsts vadītājs, apspriežot Sīrijas problēmu atspoguļojumu Eiropas medijos, uzsvēris, ka kļūdainās informācijas apjoms ir tik liels, ka rietumvalstu sabiedrība pati sāk zaudēt uzticību presē izklāstītajam.

RĪGA, 13. marts — Sputnik. Migrācijas krīze, kas skārusi Eiropas valstis, veidojusies šo valstu kļūdainās politikas rezultātā attiecībās ar Sīriju un visu Tuvo Austrumu reģionu kopumā, vakar, tiekoties ar Eiropas Parlamenta delegāciju, paziņoja Sīrijas Arābu Republikas prezidents Bašars Asads.

"Kļūdainā politika, ko daudzas Eiropas valstis īsteno attiecībās ar Sīriju un visu Tuvo Austrumu reģionu, kuras pamatos ir terorisma atbalsts un ekonomiskās sankcijas pret Sīrijas tautu, ir novedusi pie tā, ko vērojam patlaban: pie terorisma izplatīšanās un liela bēgļu skaita pieplūduma šajās valstīs," — pavēstījis prezidents. Viņa teikto citē aģentūra RIA Novosti, atsaucoties uz prezidenta kancelejas sniegto ziņojumu.

Apspriežot Sīrijas problēmu atspoguļojumu Eiropas medijos, Sīrijas valsts vadītājs uzsvēris, ka kļūdainās informācijas apjoms ir tik liels, ka rietumvalstu sabiedrība pati sāk zaudēt uzticību presē izklāstītajam.

Президент Сирии Башар Аль-Асад во время интервью с журналистам в Дамаске - Sputnik Latvija
Politika
ASV kongresmene Sīrijā tikusies ar Asadu

"Šādas darbības tikai veicinās Eiropas Parlamenta deputātu vizīšu skaita palielināšanos. Viņi (deputāti — red.) vēlas iepazīties ar situāciju un savām tautām sniegt informāciju par reālo stāvokli," — norādīja Asads.

Sīrijas prezidenta kanceleja informē, ka iepriekšējās tikšanās laikā prezidents apspriedis ar EP delegācijas locekļiem jaunākos notikumus Sīrijā, Eiropas Savienības politiku terorisma apkarošanas jomā, kā arī iespējas rast efektīvus risinājumus, kas dāvātu iespēju izbeigt bruņoto konfliktu valstī.

 

Ziņu lente
0