Turcijas policija bloķējusi pieeju Nīderlandes diplomātiskajām pārstāvniecībām

© Sputnik / Omer Faruk Baran / Pāriet pie mediju bankasПолицейское оцепление вокруг места взрыва в Турции
Полицейское оцепление вокруг места взрыва в Турции - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nīderlande liedza ierasties valstī Turcijas ārlietu ministram Mevlutam Čavušoglu, kurš bija iecerējis apmeklēt turku kopienas mītiņu Roterdamā, lai pārliecinātu Nīderlandes iedzīvotājus ar dubulto pilsonību nobalsot par Turcijas konstitūcijas grozījumiem.

RĪGA, 12. marts — Sputnik. Turcijas policija bloķējusi pieeju Nīderlandes diplomātiskajām pārstāvniecībām Ankarā un Stambulā drošības apsvērumu dēļ pēc incidenta, kura rezultātā Nīderlandes varasiestādes liedza ierasties valstī Turcijas ārlietu ministram Mevlutam Čavušoglu, aģentūru RIA Novosti informēja Turcijas Ārlietu ministrijas pārstāvis.

"Drošības apsvērumu dēļ bloķētas ieejas un izejas Nīderlandes vēstniecībā Ankarā un ģenerālajā konsulātā Stambulā," – informēja aģentūras sarunbiedrs.

Министр иностранных дел Турции Мевлют Чавушоглу - Sputnik Latvija
Politika
Nīderlandes un Turcijas konflikts: pušu viedokļi
Iepriekš kļuva zināms, ka Nīderlande liegusi ierasties valstī Turcijas ārlietu ministram Mevlutam Čavušoglu, kurš bija iecerējis apmeklēt turku kopienas mītiņu Roterdamā, lai pārliecinātu Nīderlandes iedzīvotājus ar dubulto pilsonību nobalsot par Turcijas konstitūcijas grozījumiem. Vēlāk, saskaņā ar aģentūras Anadolu vēstīto, pie valsts robežas ceļā uz Turcijas konsulātu Roterdamā tika aizturēta Turcijas ģimenes un sociālās politikas lietu ministre Fatma Betila Sajama Kaija.

Sestdien Čavušoglu bija iecerējis apmeklēt turku kopienas mītiņu Roterdamā, lai pārliecinātu turku diasporas pārstāvjus atbalstīt Turcijas konstitūcijas grozījumus. Viņš piedraudēja ar sankcijām, ja Nīderlande liegs viņam iespēju apmeklēt mītiņu. Pēc tam Nīderlande aizliedza Turcijas ārlietu ministra lidmašīnai nosēsties lidostā sakarā ar "sabiedriskās kārtības un drošības apdraudējumu" Turcijas ministra iespējamās vizītes rezultātā.

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans piedraudēja Nīderlandei ar līdzīgiem pasākumiem. Turcijas Ārlietu ministrija paziņoja, ka Nīderlandes vēstnieka, kurš patlaban devies atpūtā, atgriešanās valstī nav vēlama.

Ziņu lente
0