ES vēstnieks Ukrainā pastāstījis, ar kādiem noteikumiem var notikt vēlēšanas Donbasā

© Sputnik / Сергей Аверин / Pāriet pie mediju bankasПоследствия обстрелов в Донецкой области
Последствия обстрелов в Донецкой области - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas Savienības Padomdevēja misijas Ukrainā vadītājs Hugo Mingarelli paziņojis, ka ES vēlas aktīvi piedalīties Donbasa atjaunošanas procesā.

RĪGA, 12. marts — Sputnik. Eiropas Savienības Padomdevēja misijas Ukrainā vadītājs Hugo Mingarelli paziņojis, ka vietējās vēlēšanas Donbasā iespējamas, ja tiks nodrošināta Ukrainas partiju brīva piedalīšanās tajās un Ukrainas mediju netraucēts darbs, informē RIA Novosti, atsaucoties uz Ukrainas informācijas aģentūru UNIAN.

"Vietējās vēlēšanas var notikt, ja nepieciešamie noteikumi vēlēšanu norisei atbildīs EDSO kritērijiem. Tas nozīmē, ka Ukrainas politiskajām partijām jābūt iespējai izvirzīt kandidātus un piedalīties kampaņā, kā arī jādod iespēja darbam Ukrainas medijiem," – paziņoja Mingarelli intervijā informācijas aģentūrai.

Diplomāts paskaidroja, ka Donbasa konflikta noregulēšanas pārrunu dalībniekiem jāpanāk politisks risinājums, kas dāvās iespēju organizēt šīs vēlēšanas. "Pēc tam, uz šī pamata Ukraina varēs pakāpeniski atgūt kontroli šajās teritorijās ar starptautiskās sabiedrības atbalstu," – piebildis Mingarelli.

Гривна. Украинская валюта - Sputnik Latvija
Ukrainas Nacionālās bankas priekšsēdētāja vietnieks prognozē defoltu un grivnas sabrukumu

Viņš pavēstīja, ka ES vēlas aktīvi piedalīties Donbasa atjaunošanas procesā. "Mēs vēlētos vadīt Donbsa sociālās un ekonomiskās infrastruktūras atjaunošanu, tiklīdz tiks atrasts politisks risinājums," – uzsvēra Mingarelli.

Iepriekš Kijevas pārstāve Donbasa kontaktu grupas politiskajā apakšgrupā Olga Aivazovska intervijā Ukrainas "5. kanālam" pastāstīja, ka Minskas pārrunās jautājums par vēlēšanām Donbasā izslēgts no apspriesto jautājumu saraksta.

Vietējo vēlēšanu organizēšana Donbasā ir viens no svarīgākajiem Ukrainas konflikta noregulēšanas posmiem, ko paredz Minskas protokoli. Pašpasludināto Luganskas un Doņeckas Tautas Republiku valdības plānoja vēlēšanas jau 2015. gada rudenī. Tomēr 2015. gada oktobrī pēc "Normandijas četrinieka" (Vācija, Krievija, Ukraina un Francija) tikšanās Parīzē abu republiku valdības piekrita atlikt vietējās vēlēšanas.

Ziņu lente
0