Pārtrauktas dīzeļdegvielas piegādes Ukrainā no Krievijas

© REUTERS / Lee Jae-WonПистолет на автозаправочной станции
Пистолет на автозаправочной станции - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Enerģētikas ministrija informē, ka Krievijā nav noslēgtas starpvaldību vienošanās par naftas produktu piegādi Ungārijā un Ukrainā. Dīzeļdegvielu uz šīm valstīm piegādā kompānijas, kas ņem vērā ekonomiskās priekšrocības.

RĪGA, 11. marts – Sputnik. Dīzeļdegvielas piegādes pa cauruļvadiem no Krievijas uz Ukrainu pārtrauktas jau 8. februārī, aģentūrai RIA Novosti pastāstīja Krievijas Enerģētikas ministrijas preses dienests, atsaucoties uz kompānijas "Transņeft" sniegtajiem datiem.

Enerģētikas ministrija informēja, ka Krievijā nav noslēgtas starpvaldību vienošanās par naftas produktu piegādi Ungārijā un Ukrainā. Dīzeļdegvielu uz šīm valstīm piegādā kompānijas, kas ņem vērā ekonomiskās priekšrocības.

"Šī iemesla dēļ nebūtu korekti runāt par piegādes pārtraukšanu no Krievijas Federācijas puses," – uzsvēra Enerģētikas ministrijā.

Aģentūras rīcībā esošā informācija liecina, ka līdz šim dīzeļdegvielu no Krievijas pa cauruļvadiem uz Ukrainu piegādājusi tikai kompānija "Rosņeftj".

Логотип компании Транснефть - Sputnik Latvija
"Transņeft" neapmierināta ar naftas transporta tarifu celšanos Baltkrievijā

"Taču viņi nav noformējuši nepieciešamos dokumentus sūknēšanai. "Rosņeftj" pārtrauca sūknēšanu februārī. Tika plānots, ka martā, iespējams, tā tiks atsākta, taču tas nav noticis," – pastāstīja aģentūras sarunbiedrs.

Savukārt "Rosņeftj" no savas puses pavēstīja, ka uzņēmuma naftas produkti tiek piegādāti Ukrainā saskaņā ar vienošanos. "Līgums paredz iespēju mainīt piegādes apjomus atbilstoši pieprasījumam un to realizācijas efektivitātei no "Rosņeftj" puses," – uzsvēra kompānijas preses dienests.

Uzņēmums "Transņeft" norādīja, ka naftas produkti tiek piegādāti atbilstoši resursa īpašnieku pieteikumiem.

"Mums nepieciešami pieteikumi, kas tiek iesniegti formāli, taču vajadzīga arī sūknējamo partiju noformēšana… Tiklīdz partijas tiks noformētas, mēs tās pārsūknēsim," – uzsvēra naftas cauruļvadu monopola prezidenta padomnieks Igors Demins.

Ziņu lente
0