Baltais nams noliedz ziņas par Trampa tikšanos ar Kisļaku

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Pāriet pie mediju bankasBaltais nams
Baltais nams - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Prezidentam nav bijis laika personīgām sarunām, turklāt viņa pārvietošanos jebkurā laikā kontrolēja Slepenā dienesta darbinieki.

RĪGA, 9. marts — Sputnik. Dažu ASV mediju informācija par to, ka 2016. gada aprīlī Vašingtonā Donalds Tramps ticies ar Krievijas vēstnieku Sergeju Kisļaku neatbilst patiesībai, ziņo RIA Novosti, atsaucoties uz online izdevumu Huffington Post.

Pagājušā gada maijā Wall Street Journal korespondents Damians Paleta ziņoja, ka Tramps esot ticies ar Kisļaku un vēl trim vēstniekiem Pētījumu centra Center for National Interest (žurnāla National Interest izdevējs) organizētās pieņemšanas laikā Vašingtonas viesnīcā Mayflower.

Pēc Baltā nama preses sekretāra pirmās vietnieces Sāras Sandersas teiktā, Tramps bijis pieņemšanā apmēram piecas minūtes, bet pēc tam kāpis uz skatuves priekšnesumam.

"Mēs vairs neatceramies, kam viņš varējis paspiest roku viesībās. Turklāt mēs neesam atbildīgi par viesu atlasi. Tie, kas apgalvo, ka "tikšanās" bija, krāpjas un maldina cilvēkus," — viņa paziņoja.

National Interest centra direktors, amerikāņu politologs Dmitrijs Saims norāda, ka Trampam nebija iespējas detalizēti aprunāties ar vēstnieku.

"Ņemot vērā to, ko es redzēju, pēc pieņemšanas Trampa kungs kopā ar cilvēkiem no Slepenā dienesta devās gaidīšanas zonā pie skatuves, kur viņam bija jāuzstājas. Viņam nebija ne mazākās iespējas aprunāties ar Kisļaku divatā," — uzsvēra Saims.

ASV ģenerālprokurors Džefs Sešonss. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
ASV ģenerālprokurors norāda, ka tikšanās ar Krievijas vēstnieku bijusi lietderīga
Pēc politologa teiktā, pēc uzstāšanās Tramps atgriezies uzgaidāmā telpā, bet pēc tam atstājis viesnīcu. Prezidentam nav bijis laika personīgām sarunām, turklāt viņa pārvietošanos jebkurā laikā kontrolēja Slepenā dienesta darbinieki.

Šonedēļ ASV Senātā demokrāti pieprasīja izmeklēt iespējamo Krievijas iejaukšanos prezidenta vēlēšanas. Senatori vēlas noskaidrot, vai kāds būtu iejaucies prezidenta Trampa vēlēšanu kampaņas izmeklēšanā.

Iepriekš Washington Post ziņoja, ka 2016. gadā ASV ģenerālprokurors Džefs Sešons divreiz runājis ar Krievijas vēstnieku Sergeju Kisļaku. Tolaik Sešons bija senators un atbalstīja Trampa priekšvēlēšanu kampaņu. Pie tam Sešons nav paziņojis par šīm sarunām. Demokrātu līderi Senātā un Pārstāvju palātā Nensija Pelosi un Šumers pieprasīja ģenerālā prokurora demisiju. Pats Sešons paziņojis, ka nav pārrunājis vēlēšanas ar Krievijas pārstāvjiem.

Ziņu lente
0