Kratīšanas laikā mājās pie Ukrainas uzņēmuma vadītāja atrasta zeltīta izlietne

© Sputnik / StringerUkrainas karogs
Ukrainas karogs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šis nav vienīgais gadījums, kad Ukrainas amatpersonu mājās atrasti ārkārtīgi vērtīgi priekšmeti.

RĪGA, 9. marts — Sputnik. Kratīšanas laikā mājās pie uzņēmuma direktora Dņepropetrovskas apgabalā kārtības sargi atraduši zelta izlietni, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Ukrainas ģenerālprokuroru Juriju Lucenko.

No Jurija Lucenko publikācijas viņa Facebook lapā izriet, ka runa ir par uzņēmuma "Elektrovozstrojenie" vadītāju Aleksandru Zeļdinu. Spriežot pēc Lucenko, viņš tiek turēts aizdomās par to, ka norakstījis trīs miljonus grivnu (111,3 tūkstošus dolāru) par elektrovilcienu dzinēju remontu SIA "Bumažnaja Fabrika" kontā.

Ģenerālprokurors piebildis, ka Zeļdins nav veicos algu parāda atmaksu uzņēmuma darbiniekiem sešu miljonu grivnu apjomā (222,6 tūkstoši dolāru).

"Kratīšanas laikā izmeklētāji atraduši pie valsts līdzekļu izšķērdētāja zelta izlietni. Par tās spīdumu saimniekam "spīd" no 7 līdz 12 gadiem," — uzsvēra Lucenko.

Железнодорожный светофор. Архивное фото - Sputnik Latvija
Radikāļi Ukrainā sāk dzelzceļa satiksmes blokādi ar Krieviju

Šis nav vienīgais gadījums, kad Ukrainas amatpersonu mājās atrasti tik vērtīgi priekšmeti. Piemērām, 2014. gada februārī, kad bijušais Ukrainas prezidents Viktors Janukovičs atstājis savu rezidenci Mežigorjē, tur atrasta zelta prese maizes klaipa formā un citas vērtības. Taču gadu vēlāk kļuva zināms, ka zelta klaips pazudis no Mežigorjes, bet 2016. gada maijā Ukrainas prokuratūra izbeigusi kriminālprocesu saistībā ar tās pazušanu.

Janvārī Ukrainas mediji rakstīja ari par zelta lāpstu, kas kratīšanas laikā atrasta bijušā Ukrainas ģenerālprokurora vietnieka Renāta Kuzmina mājas.

Ziņu lente
0