Wikileaks publicējis CIP dokumentus par programmām viedierīču uzlaušanai

© AFP 2023 / SAUL LOEBCentrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) emblēma
Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) emblēma - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
WikiLeaks publicējis vairāk nekā 8,7 tūkstošus dokumentu, kas glabājušies CIP Kiberizlūkošanas centra iekšējā tīklā.

RĪGA, 8. marts — Sputnik. Portāls Wikileaks publicējis ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) slepenos dokumentus, kuros aprakstīti instrumenti datoru, mobilo tālruņu un televizoru uzlaušanai, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz avīzē Washington Post publicēto informāciju.

ASV Centrālā izlūkošanas pārvalde (CIP) - Sputnik Latvija
CIP publiskojusi savu dokumentu arhīvu

Otrdien portālā WikiLeaks publicēti vairāk nekā 8,7 tūkstoši dokumentu, kas glabājušies CIP Kiberizlūkošanas centra iekšējā tīklā pārvaldes galvenajā mītnē Lenglijā.

WikiLeaks ziņo, ka CIP darbinieki izmanto veselu slepeno instrumentu kompleksu, lai saņemtu informāciju no lietotāju elektroniskajām iekārtām. To vidū ir uzlaušanai paredzētas programmas, vīrusi, kā arī kaitnieciskas programmas, pret kurām vēl nav izstrādāti aizsargmehānismi.

Washington Post atzīmē, ka dažās WikiLeaks datnēs pieminētas tādas uzlaušanai paredzētas programmas kā Assassin un Medusa. Ar to palīdzību CIP izdodas saņemt informāciju no iPhone, kontrolēt korporācijas Microsoft datorus un pat izmantot kompānijas Samsung televizorus kā mikrofonus, vēsta izdevums.

Ziņu lente
0