Polija ar NATO spēkiem vēlas pasargāt Lietuvas robežu no Krievijas

© REUTERS / Agencja Gazeta / Marcin StepienPolijas aizsardzības ministrs Antonijs Macerevičs
Polijas aizsardzības ministrs Antonijs Macerevičs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
NATO bataljons Polijā sargās Suvalku koridoru, lai Krievijai neizdotos atdalīt Baltijas valstis no Polijas, paziņoja valsts aizsardzības ministrs Antonijs Macerevičs.

RĪGA, 7. marts — Sputnik. NATO galvenie spēki Polijā sargās Suvalku koridoru no Krievijas, paziņojis Polijas aizsardzības ministrs Antonijs Macerevičs intervijā izdevumam Do Rzeczy.

Suvalku koridors — aptuveni 100 km garš Polijas un Lietuvas robežas posms, kas dienvidu pusē robežojas ar Baltkrieviju, bet ziemeļu daļā — ar Krievijas Federācijai piederošo Kaļiņingradas apgabalu. 

"Galvenie spēki orientēti uz Suvalku koridora aizsardzību, lai krievi nevarētu atdalīt Baltijas valstis no teritoriālās aizmugures, ko veido Polija kā tā saucamais NATO spēku stratēģiskais dziļais posms," — paziņojis Macerevičs.

Pavasarī Polijā tiks dislocēti aptuveni tūkstoš ASV karavīru - Sputnik Latvija
Pavasarī Polijā tiks dislocēti aptuveni tūkstoš ASV karavīru

Ministrs atzīmējis, ka amerikāņu karaspēks būs dislocēts Žagaņā un Skvežinā (Lubušas vojevodiste), kā arī Varmijas-Mazūrijas vojevodistes ziemeļos un Lielpolijas vojevodistē valsts centrālajā daļā.

"Sabiedroto karaspēka klātbūtne valsts rietumos ļāvusi pieņemt lēmumu par tanku vienības pārvietošanu uz Vislas austrumkrastu," — viņš paskaidrojis un piebildis, ka amerikāņu karaspēks Polijā ir gatavs atbildēt uz jebkādu ārēju agresiju.

Macerevičs informējis arī par nepieciešamību "ņemt vērā to, ka Krievija pēc mācībām "Rietumi 2017" varētu neizvest karaspēku no Baltkrievijas."

Uz "Rietumiem"

Atgādināsim, ka liela mēroga stratēģiskās mācības "Rietumi 2017" notiks vairākos poligonos Baltkrievijā un Krievijā šī gada septembrī. Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu šajā jautājumā atgādināja, ka Krievija ir spiesta veikt stratēģiskus pasākumus, atbildot uz NATO aktivitāti pie Krievijas sabiedrotās robežām.

ASV karavīra amunīcija - Sputnik Latvija
Amerikāņu karavīri soļo pa Latvijas pilsētām

Mācībās tiks apgūtas darbības karaspēku starpreģionālo grupējumu sastāvā operatīvajos virzienos. Komandas štāba mācības un treniņi tiek organizēti sadarbībā ar Baltkrievijas Bruņotajiem spēkiem.
Baltkrievijas Aizsardzības ministrija informēja, ka minētās mācības ir saistītas ar "sabiedrotā militāras drošības jautājumiem saasinātas militāri politiskās un stratēģiskās situācijas apstākļos".

Maskava un Minska uzskata, ka situācijas saasinašanās ir saistīta ar NATO valstu lielu militāro kontingentu papildu dislokāciju sabiedroto valstu robežu tuvumā. Laikā, kad pie Pleskavas aptuveni tūkstotis Krievijas gaisa desanta spēku karavīru un Baltkrievijas Speciālo operāciju spēki pilda mācību uzdevumus, Latvijā, Lietuvā, Igaunijā un Polijā ierodas amerikāņu tanki un bruņumašīnas, kā arī trieciena aviācija.

Ziņu lente
0