Spāņi iekaro Baltijas jūru

© twitter/Froilán Mora‏Spāņu alpīnists Pepe Ivars
Spāņu alpīnists Pepe Ivars - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Spāņu alpīnisti devušies pārgājienā pa Baltijas jūras ledu

RĪGA, 4. marts- Sputnik. Spāņu alpīnists Pepe Ivars devies kārtējā neparastajā ceļojumā: ziemas pārgājienā pa Baltijas jūru, vēsta spāņu laikraksts MARCA.

Jaunajā izaicinājumā dabas spēkiem viņu pavada divi domubiedri: Alberts Bosks un Pako "Krestass". No Somijas piekrastes materiāli tehnisko atbalstu alpīnistiem sniedz katalonietis Alekss Kasanovass, Spānijas Antarktikas zinātniskās stacijas vadītājs.

Savu pārgājienu no dienvidiem uz ziemeļiem pa Baltijas jūru, trīs alpīnisti veic pilnīgi autonomā režīmā. Lai izpildītu uzstādīto uzdevumu, katram no dalībniekiem ir kamanas ar nepieciešamo ekipējumu un pārtiku, kā arī telts, lai nakšņotu uz ledus.

Maršruta garums ir aptuveni 120 kilometri. Tas notiks 20 kilometru attālumā no krasta, paralēli krasta līnijai, starp to un ledus kušanas robežu Zviedrijas teritoriālajos ūdeņos. Galamērķis — labvēlīgu apstākļu gadījumā sešu dienu laikā tikt līdz Somu pilsētai Kemi Botnijas līča piekrastē.

"Šo maršrutu sarežģī īpaši bargs sals. Organisma temperatūras sajūtas vidējis līmenis pastāvīgi nepārsniedz — 24 grādi pēc Celsija, bet naktīs var noslīdēt līdz — 40 grādiem," — stāsta Pepe Ivars.

Alpīnistiem, kuri piedalās ekspedīcijā, ir liela pieredze tādos ekstremālos pārgājienos. 2011. gadā katalonietis Alberts Bosks vienatnē pārvarējis 1152 kilometrus līdz Dienvidu polam, par godu Roberta Skota ekspedīcijas gadsimta jubilejai.

Ziņu lente
0