ASV Kongresā iesniegts likumprojekts, kas paredz vairāk nekā divreiz samazināt militāro palīdzību Kijevai

© AFP 2023 / ANATOLII STEPANOV Ukrainas armijas karavīri. Foto no arhīva
Ukrainas armijas karavīri. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pašlaik ASV sniedz Ukrainai militāro palīdzību, taču oficiāli pagaidām tikai ar munīciju un iekārtām.

RĪGA, 3. marts —Sputnik. ASV Kongresa Pārstāvju palātas Asignēšanas komiteja ierosināja divkārt samazināt izdevumus, paredzētos militārai palīdzībai Ukrainai- no 350 līdz 150 miljoniem dolāru, vēsta RIA Novosti. Kongresa locekļu lēmumā uzsvērts, ka šī nauda var tikt iztērēta letāla apbruņojuma piegādei.

Pants par militārās palīdzības piešķiršanu Kijevai bija iekļauts likumprojektā, kuru Pārstāvju palāta izskatīs nākamnedēļ. Turklāt aizsardzības budžeta projektā, kuru senāts apstiprināja pagājušā gada decembrī, piešķiršanai Kijevai tika paredzēti 350 miljoni dolāru, tomēr Pārstāvju palāta nolēma samazināt šo summu vairāk nekā divas reizes.

Сенатор США Джон Маккейн - Sputnik Latvija
Politika
Makeins aicina ASV piegādāt Ukrainai prettanku raķešu kompleksus

Komitejas rekomendācijā, norādīts, ka piešķirtiem līdzekļiem "jābūt pieejamiem aizsardzības ministram un Valsts sekretāram (ASV), lai sniegtu palīdzību, kas paredz sagatavošanu, iekārtu, nāvējošā aizsardzības rakstura ieroča iegādi, piegādi un pakalpojumus". Turklāt tas attiecas uz "izlūkošanas palīdzību Ukrainas armijai un Nacionālās drošības spēkiem."

Vienlaikus tiek uzsvērts, ka "neviens no šiem fondiem nedrīkst būt izmantots PZRK sistēmu piegādei".

Likumprojektā tiek uzsvērts, ka nauda var tikt patērēta līdz 30. septembrim, proti līdz 2017. finanšu gada beigām.

Pagājušajā gadā kongresā tāpat tika iesniegts likumprojekts ar ierosinājumu piegādāt Kijevai letālos ieročus, taču tas netika atbalstīts.

Ziņu lente
0