Politika

Eiropas Parlaments atņēmis Marinai Lepēnai deputāta imunitāti

© Sputnik / Кристина Афанасьева / Pāriet pie mediju bankasMarina Lepēna
Marina Lepēna - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Francijā pret Marinu Lepēnu ierosināta izmeklēšana, kad politiķe savā lapā Twitter publicējusi fotogrāfijas, kurās atainotas ISIS zvērības.

RĪGA, 2. marts — Sputnik. Eiropas Parlaments (EP) sesijā Briselē nobalsojis par partijas "Nacionālā fronte" līderes un parlamenta frakcijas "Nāciju un brīvību Eiropa" vadītājas Marinas Lepēnas deputāta imunitātes atcelšanu, informē RIA Novosti.

"Vairākums izteicies par imunitātes atcelšanu," — balsošanas rezultātus paziņoja priekšsēdētājs. Pašas Marinas Lepēnas lēmuma pieņemšanas brīdī auditorijā nebija.

Iepriekš par Francijas prezidenta kandidātes deputāta imunitātes anulēšanu nobalsoja ES juridiskā komiteja. Francijā pret Marinu Lepēnu ierosināta izmeklēšana, kad politiķe savā lapā Twitter publicējusi fotogrāfijas, kurās atainotas ISIS zvērības. Pieprasījumu par Lepēnas imunitātes anulēšanu nosūtīja Francija, taču EP lēmums nekādi nav ietekmējis politiķes prezidenta kandidātes statusu.

Флаг Евросоюза на фоне здания в Брюсселе - Sputnik Latvija
The Guardian: 2017. gads Eiropai draud ar politisko "apokalipsi"

Partijas "Nacionālā fronte" līderes tuvākā loka pārstāvji uzskata, ka jautājums par deputāta imunitātes anulēšanu nav radies nejauši. "Vēlēšanu priekšvakarā mūsu pretinieki kļūst aktīvi," — RIA Novosti pastāstīja informācijas avots Lepēnas parlamenta frakcijā.

Atklāta statistika par Eiropas Parlamenta deputātu imunitātes anulēšanu netiek reģistrēta. Lēmumi tiek pieņemti pēc nacionālo varasiestāžu pieprasījuma. "Nacionālās frontes" dibinātājs Žans Marī Lepēns vairākkārt zaudējis imunitāti par saviem izteikumiem par imigrantiem un Hitlera okupāciju, taču ne reizi nav zaudējis brīvību.

Pašas Marinas Lepēnas EP deputāta imunitāte pirmo reizi tika anulēta 2014. gada jūlijā, kad viņai tika izvirzītas apsūdzības par to, ka viņa salīdzināja ielās augošo musulmaņu skaitu ar valsts okupāciju Otrā pasaules kara laikos. Taču 2015. gada decembrī tiesa noraidīja apsūdzību par rasu naida kurināšanu, un deputāta imunitāte tika atjaunota.

Ziņu lente
0