Mediji informē par Francijas prezidenta kandidāta dzīvesbiedres aizturēšanu

© REUTERS / Pascal RossignolFransuā Fijons kopā ar savu dzīvesbiedri Penelopi
Fransuā Fijons kopā ar savu dzīvesbiedri Penelopi - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekš Francijas prezidenta kandidāts Fransuā Fijons paziņojis, ka nevēlas pārtraukt cīņu par prezidenta krēslu, neskatoties uz lietu, kas ierosināta pret viņa dzīvesbiedri.

RĪGA, 2. marts — Sputnik. Republikāņu partijas kandidāta un valsts bijušā premjerministra Fransuā Fijona dzīvesbiedre Penelope aizturēta saskaņā ar lietu par viņas fiktīvo darbu.

Par to vēsta izdevums Mediapart.

"Penelope Fijona ir aizturēta. Notiek kratīšana," — rakstīja izdevuma žurnāliste Elēna Salvija.

Vienlaikus Le Figaro, atsaucoties uz Fijonu ģimenei tuvu informācijas avotu, vēsta, ka Penelope atrodas mājās.

Tāpat kļuvis zināms, ka atlūgumu iesniedzis Fijona vēlēšanu štāba vaditājs Patriks Stefanini, taču iesniegums pagaidām nav pieņemts.

Fijons. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Tiks ierosināta kriminālizmeklēšana pret Fransuā Fijonu

Ar Francijas bijuša premjerministra dzīvesbiedri Penelopi Fijonu saistītais skandāls izcēlās pēc publikācijas satīriskā izdevumā Canard enchaine, kurā tika apgalvots, ka viņa astoņus gadus saņēmusi algu kā deputāta Fransuā Fijona asistente.

Avīze atsaucās uz maksājuma uzdevumiem, kuri liecināja, ka Penelope laikā no 1998. līdz 2002. gadam saņēmusi naudu no fondiem, kas paredzēti deputātu dienesta apmaksai.

Līdzīgas apsūdzības skāra arī divus Fijona bērnus. Pie tam avīze piebildusi, ka ģimenes locekļu pieņemšana darbā dažādos amatos parlamentā nav pretrunā likumam tikai gadījumā, ja iekārtošana darbā nav fiktīva.

Francijas prezidenta vēlēšanas notiks divās kārtās — 23. aprīlī un 7. maijā.

 

Ziņu lente
0