Krievijas embargo joprojām ietekmē lauksaimniecību ES

© Sputnik / Sergey MelkonovСтатуя Евро у здания Европейского парламента
Статуя Евро у здания Европейского парламента - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas ieviestās sankcijas joprojām ietekmē lauksaimniecību Eiropas Savienībā, taču šogad pieaudzis lauksaimniecības produkcijas eksports no ES uz ASV un Āzijas valstīm, it īpaši uz Ķīnu un Japānu.

RĪGA, 28. februāris – Sputnik. Krievijas ieviestais pārtikas produktu embargo joprojām ietekmē dažus lauksaimniecības sektorus Eiropas Savienībā, informēja lauksaimniecības un lauku attīstības komisārs Fils Hogans preses konferencē.

Maskavas Kremļa Troickas tornis. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Putins pagarinājis produktu embargo līdz 2017. gada beigām

Hogans atzīmēja, ka pirms embargo eksporta apjoms gadā no Eiropas Savienības uz Krieviju sasniedza 5,3 miljardus eiro.

Eirokomisārs norādīja, ka pērn lauksaimniecības produktu eksporta apjoms no Eiropas Savienības uz trešajām valstim pirmo reizi pārsniedzis 130 miljardus eiro. Viņš uzsvēra, ka rekordlielos rādītājus lielā mērā sekmejusi Āzija – pieaudzis eksports uz Ķīnu, Japānu un Vjetnamu.

Pie tam būtiskākais lauksaimniecības produktu eksporta pieaugums aizvadītajā gadā bijis vērojams no Eiropas Savienības uz ASV (par 1,26 miljardiem eiro) un Ķīnu (par 1,06 miljardiem eiro).

Hogans piebilda, ka svarīgākie lauksaimniecības preču eksporta virzieni no ES 2016. gadā bija ASV, Ķīna, Šveice, Japāna un Krievija. Pēc viņa vārdiem, Eiropas komisija cer, ka vienošanās par brīvo tirdzniecību starp Eiropas Savienību un Japānu tiks noslēgts jau šogad.

Ziņu lente
0