Franču deputāts: jāizskata pret Krievijas vērsto sankciju atcelšanas nosacījumi

© AFP 2023 / Thomas SAMSONFrancijas parlamenta apakšpalātas deputāts Bruno Le Mers
Francijas parlamenta apakšpalātas deputāts Bruno Le Mers - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Francijas Nacionālās sapulces deputāts pēc tikšanās ar Krievijas ĀM vadītāju paziņojis par nepieciešamību ar noteiktiem nosacījumiem atcelt pret Krieviju vērstas sankcijas.

RĪGA, 20. februāris — Sputnik. Francijas parlamenta apakšpalātas deputāts Bruno Le Mers tikās ar Krievijas ārlietu ministru Sergeju Lavrovu Minhenes drošības konferencē, vēsta Sputnik Igaunija.

"Esmu ticies ar Lavrovu Minhenē — mums ir jāizvērtē noteikumi, lai atceltu pret Krieviju vērstās sankcijas," —uzrakstīja Mers savā Twitter.

Radiostacijas Europe 1 tiešajā ēterā Le Mers paziņojis par nepieciešamību atteikties no sankciju politikas attiecībā uz Krieviju, taču jāvienojas par dažiem nosacījumiem.

Pret Krievijas vērsto sankciju tēmu Rietumu politiķi pēdējā laikā aizskar arvien biežāk. Baltā nama preses sekretārs Šons Spaisers paziņojis, ka ASV administrācija vēl nav pieņēmusi lēmumu par sankciju atcelšanu vai saglabāšanu, ko pret Krieviju ieviesusi bijušā ASV prezidenta Baraka Obamas administrācija.

Krievijas Ārlietu ministrijas vadītājs Sergejs Lavrovs - Sputnik Latvija
Lavrovs atbildējis Mogerīni par sankcijām un Minskas vienošanos īstenošanu

Senatoru grupa un ASV Kongresa Pārstāvju palātas locekļi, kurus uztrauc iespēja, ka ASV prezidents Donalds Tramps varētu īstenot savus solījumus atcelt vai atvieglot sankcijas, 15. februārī iesnieguši izskatīšanai parlamentā likumprojektu par Kongresa kontroli pār jebkuru iespējamu sankciju atcelšanu.

Bavārijas federālās zemes premjerministrs Horsts Zēhofers, Vācijas kancleres Angelas Merkeles partneris valdības koalīcijā 2017. gada janvārī, paziņojis par nepieciešamību pēc iespējas ātrāk atcelt sankcijas un panākt Krievijas tālāku darbību "Lielajā astotniekā" — G8. Viņš uzskata, ka sankcijas nepieciešams atcelt jau šogad.

Par vienīgo sankciju atcelšanu priekšnosacījumu Vācijas ārlietu ministrs Zigmārs Gabriels nosaucis Minskas vienošanos realizāciju. Savu viedokli viņš paudis pēc tikšanās Parīzē ar savu franču kolēģi Žanu Marko Ero, kā arī atzīmējis Vācijas un Francijas uzskatu vienotību šajā jautājumā.

Ziņu lente
0