Eirovīzijas organizatoriskā komanda Kijevā paziņojusi, ka pārtrauc darbu

© Sergei SUPINSKY / AFP"Eirovīzija 2017". Foto no arhīva
Eirovīzija 2017. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Decembrī komanda saņēmusi Eiropas Raidorganizāciju apvienības (ERA) apstiprinājumu tam, ka "Eirovīzija 2017" norisināsies Kijevā. Vēlāk organizatoriem tika atņemtas pilnvaras un iecelts jauns projekta vadītājs, kuram uzdeva konkursa sagatavošanas kontroli.

RĪGA, 14. februāris — Sputnik. Komanda, kas nodarbojās konkursa "Eirovīzija 2017" organizatoriskajiem darbiem Ukrainā, oficiāli paziņojusi, ka izbeidz darbu, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz ukraiņu interneta izdevumu "Strana.ua".

"Mēs, "Eirovīzijas komanda", kam šis konkurss ir kļuvis ne tikai par darbu, bet arī par dzīves sastāvdaļu, oficiāli paziņojam, ka atstājam šo projektu un izbeidzam konkursa sagatavošanas darbību," — teikts izdevuma publicētā paziņojumā.

Portāls "Strana.ua" atgādināja, ka konkursa organizācijas vadības iecelšana un ar to saistītās darbības uz diviem mēnešiem apturējušas darbu pie projekta. Par to tika paziņots Ukrainas nacionālās telekompānijas (UNT) vadībai un pārējām atbildīgām personām, kā arī ministru kabineta pārstāvjiem.

"Šajā laikā, netika veikta nekāda darbība projekta īstenošanai atbilstošajos termiņos, izņemot mūsu komandas darbu rezultātu prezentāciju, kas norisinājās periodā no 2016. gada septembra līdz decembrim. Ar nožēlu paziņojam, ka mūsu komanda nevar pieņemt šo iecelšanu, un neredz iespēju turpināt darbu, lai veicinātu "Eirovīzijas" projektu Ukrainā projektu," — uzsver organizatori.

Groismans nosauca informāciju par "Eirovīzijas" norises vietas maiņu par "avīžu pīli"

Iesnieguma autori uzskata, ka konkursa jaunā vadības struktūra, caurskatāmības trūkums lēmumu pieņemšanas jautājumos, kā arī juridisko saistību trūkums attiecībā uz konkursa organizācijā iesaistītajiem speciālistiem negatīvi ietekmē kvalitatīvu un savlaicīgu sagatavošanos "Eirovīzijai".

UNT pārstāvji informēja RIA Novosti, ka nesniegs komentārus par iepriekšminēto paziņojumu.

2016. gada novembrī UNT ģenerāldirektors Zurabs Alasanija atkāpies no amata, paskaidrojot savu lēmumu ar to, ka nevarot samierināties ar valdības darbībām, kas novirzīja "Eirovīzijas" finansēšanai lielu daļu līdzekļu, kas bija paredzēti sabiedriskās televīzijas izveidei.

Ukraina ieguva tiesības uzņemt "Eirovīziju 2017" pēc dziedātājas Džamalas uzvaras ar dziesmu "1944" konkursā Stokholmā 2016. gadā. Ukrainas organizācijas komiteja nolēma rīkot konkursu Kijevā. Eirovīzijas fināls plānots 13. maijā, konkursa pusfināli plānoti 9. un 11. maijā.

Ziņu lente
0