Vācijas prezidents aicinājis ES valstis cīnīties ar "dezinformāciju" no Krievijas

© AFP 2023 / Ilmars ZNOTINS Президент Германии Йоахим Гаук
Президент Германии Йоахим Гаук - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vācijas prezidents Joahims Gauks pēc tikšanās ar Baltijas valstu prezidentiem norādīja, ka pats uzaudzis komunisma apstākļos, līdz ar to viņš ļoti labi izprotot Baltijas valstu raizes drošības jautājumos.

RĪGA, 10. februāris – Sputnik. Eiropas Savienības valstīm jācīnās pret "Krievijas izvērsto dezinformācijas kampaņu", jāpievērš uzmanība iedzīvotāju dzīves uzlabošanai un jātiecas pēc stipras un vienotas ES, vizītes laikā Rīgā pauda Vācijas prezidents Joahims Gauks, informē RIA Novosti.

"Mūsu solidaritāte nebeidzas ar vārdiem. Mums ir kopā jācīnās ar Krievijas dezinformāciju," – skaidroja Vācijas prezidents, tiekoties ar Latvijas, Lietuvas un Igaunijas valstu vadītājiem Rīgā. Viņš atzina, ka patlaban ES saskaras ar zināmām "vienotības problēmām".

Флаги Евросоюза у здания штаб-квартиры Европейской комиссии в Брюсселе - Sputnik Latvija
Politika
Vācijas prezidents ieteicis piebremzēt eirointegrāciju

"Mums vajadzīga spēcīga un vietota ES, ilgtermiņa vienprātība par tās nākotni," – teica Gauks.

ES un Krievijas attiecības pasliktinājās pec notikumiem Ukrainā. Baltijas valstis aktīvi kritizē Krievijas politiku.

Kopš pērnā gada nogales Lielbritānijā un citās Eiropas valstīs bieži skan jautājums par informācijas karu ar Krievijas medijiem. Novembrī Eiropas Parlaments apstiprināja rezolūciju, kurā norādīta nepieciešamība pretoties Krievijas medijiem, pie tam kā galvenais apdraudējums dokumentā nosaukta aģentūra Sputnik un telekanāls RT.

Eiropas Parlamenta pieņemtajā rezolūcijā "ES stratēģiskās komunikācijas — pretdarbība trešo pušu propagandai" vairāki punkti robežojas ar ierosinājumu ieviest cenzūru pret Krievijas medijiem. Tajā apgalvots, Krievijas valdība, kuras mērķis it kā esot novājināt un sašķelt Eiropas Savienību, "uzstājīgi izmanto plašu līdzekļu un instrumentu spektru." Krievija it kā finansiāli atbalstot opozīcijā strādājošās politiskās partijas un organizācijas ES valstīs un izmantojot starpvalstu divpusējo attiecību faktoru, lai sašķeltu sabiedrības locekļus. Rezolūcija norāda, ka galveno informatīvo apdraudējumu Eiropas Savienībai un tās partneriem Austrumeiropā nes aģentūra Sputnik, telekanāls RT, fonds "Russkij mir" un Krievijas Ārlietu ministrijai pakļautā federālā aģentūra "Rossotrudņičestvo".

Телеканал Russia Today - Sputnik Latvija
Lielbritānijas aizsardzības ministrs uzskata, ka "jāsauc pie atbildības" tādi mediji kā RT un Sputnik

Balsojumā rezolūciju atbalstīja 304 politiķi, pret to balsoja 179, atturējās – 208 eirodeputāti, tātad atbalstu dokumenta pieņemšanai viennozīmīgi pauda mazāk nekā puse politiķu, kas piedalījās balsojumā.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins, komentējot minēto rezolūciju, apsveica RT un Sputnik žurnālistus ar rezultatīvu darbu. Viņš atzīmēja, ka šis dokuments liecina par acīmredzamu demokrātijas degradāciju rietumu sabiedrībā. Viņš atzina, ka cer uz veselā saprāta uzvaru, kā arī uz to, ka reāli ierobežojumi Krievijas medijiem netiks radīti.

Ziņu lente
0