ASV bijušais NDA darbinieks apsūdzēts par slepenas informācijas zādzību

© AP Photo / Patrick Semansky, FileАгенство национальной безопастности США
Агенство национальной безопастности США - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Apsūdzība apgalvo, ka Harolda Tomasa Mārtina noziedzīgā darbība turpinājusies aptuveni divus gadu desmitus.

RĪGA, 9. februāris — Sputnik. Bijušajam Nacionālās drošības aģentūras (NDA) darbiniekam Haroldam Tomasam Mārtinam izvirzītas apsūdzības slepenās informācijas zādzībā un glabāšanā, ziņo RIA Novosti, atsaucoties uz ASV Tieslietu ministrijas presei sniegto informāciju.

"Mārtins, domājams, nodevis valsts uzticību – viņš nozadzis un saglabājis slepenos dokumentus un citus materiālus, kas skar nacionālo drošību," – teikts apsūdzības slēdzienā.

Apsūdzība apgalvo, ka Harolda Tomasa Mārtina noziedzīgā darbība turpinājusies aptuveni divus gadu desmitus.

Lietuvas armija mācību laikā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Lietuvas policija meklē spiegu

Pērnā gada oktobrī kļuva zināms, ka FIB augustā aizturējusi kādu NDA darbinieku. Vēlāk apsūdzība paziņoja, ka Harolds Tomass Mārtins vairāk nekā 20 gadus nelielām partijām dažādās valdības aģentūrās zadzis slepenu informāciju. Aģentūra Associated Press, atsaucoties uz tiesas dokumentiem, informēja, ka nolaupītajos datos figurējuši amerikāņu nelegālo izlūku vārdi.

Savukārt Mārtina advokāti paskaidroja, ka viņu aizstāvamais cietis no nepārvaramas vēlmes uzkrāt un pētīt informāciju. Viņi klāsta, ka vīrietis nesis uz mājām dokumentus, lai paaugstinātu savu kvalifikāciju specdienestu līdzstrādnieka postenī.

Tāpat kā Eduards Snoudens, laupītājs pārstāvējis konsaltinga kompāniju Booz Allen Hamilton. Lielu daļu tās biznesa veido valsts līgumi. Tiklīdz kompānija uzzināja, ka Mārtins arestēts, viņš tika nekavējoties atlaists no darba.

Ziņu lente
0