Itālija ierosina plānu mazāka migrantu skaita labākai integrācijai

© Sputnik / Дмитрий Виноградов / Pāriet pie mediju bankasЛагерь беженцев "Табановце" в Македонии около македоно-сербской границы
Лагерь беженцев Табановце в Македонии около македоно-сербской границы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Patvēruma meklētāji tiks aicināti nopelnīt iztiku ar mazapmaksātu vai bezmaksas darbu pie pilsoniskiem projektiem. Šāda programma pēdējos mēnešus tikusi izmēģināta Belluno pilsētā valsts ziemeļos.

RĪGA, 9. februāris – Sputnik. Itālijas valdība trešdien nāca klajā ar pasākumu plānu, kura mērķis ir mazināt migrantu ieplūšanu valstī un uzlabot viņu integrāciju, vēsta aģentūra LETA.

Plāns arī aicina īstenot jaunus pasākumus šī pieplūduma ierobežošanai un izraidīt tos migrantus, kuru patvēruma pieteikumi ir noraidīti.

"Mums ir jāuzņem un jāintegrē tie, kuriem ir tiesības palikt, un jāsūta mājās pārējie," – parlamenta komisijai paziņoja iekšlietu ministrs Marko Minniti.

Patvēruma meklētāji arī tiks aicināti nopelnīt iztiku ar mazapmaksātu vai bezmaksas darbu pie pilsoniskiem projektiem. Šāda programma pēdējos mēnešus tikusi izmēģināta Belluno pilsētā valsts ziemeļos.

"Tā nenozīmē konkurences radīšanu darba tirgū," – norādīja Minniti.

Bēgļi. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
No Latvijas prom devušies visi bēgļi, kuriem nācies pamest Muceniekus

Plāns arī paredz sadalīt migrantus vienmērīgi pa visu Itāliju ar mērķa rādītāju 2,5 migranti uz katriem 1000 iedzīvotājiem.

Itālijā kopš 2014.gada ir ieradušies apmēram 500 000 migrantu, un uzņemšanas centros atrodas vairāk nekā 175 000 patvēruma meklētāju. Ir paredzēts izveidot jaunu juridisku institūciju, lai paātrinātu migrantu apelāciju izskatīšanu pret patvēruma pieteikumu noraidīšanu.

Visos 20 Itālijas reģionos tiks uzcelti aizturēšanas centri migrantiem, kurus paredzēts izraidīt. Pašlaik visā valstī ir tikai trīs šādi centri, kuros iespējams uzņemt 1600 cilvēkus.

Itālija arī atjaunos repatriācijas līgumus ar migrantu izcelsmes valstīm un paātrinās procesu valstīm, ar kurām jau noslēgti šādi līgumi, tostarp Tunisijai, Ēģiptei un Nigērijai. Minniti sacīja, ka izraidīšanu skaita pieaugums veicinās brīvprātīgu aizbraukšanu, un aicināja parlamentu divkāršot līdzekļus, kas piešķirti šādiem gadījumiem.

Bēgļi. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Deputāti iestājās par bēgļu nodarbinātību

Itālija pagājušonedēļ panāca vienošanos ar ANO atbalstīto Lībijas nacionālās vienotības valdību par migrantu plūsmas un cilvēku kontrabandas ierobežošanu. Šī vienošanās paredz naudas piešķiršanu, krasta apsardzes apmācīšanu un aprīkojumu Lībijai.

Vienošanās ietver priekšlikumus izveidot pagaidu nometnes nelegālo migrantu izmitināšanai, kas ierodas Lībijā, līdz viņu izraidīšanai vai labprātīgai aizbraukšanai uz savām valstīm.

"Mēs apzināmies, ka izaicinājums būs (šīs vienošanās – red.) īstenošana," – paskaidroja ministrs.

Viņš atzina, ka "Lībijā cilvēku kontrabanda ir stiprs krimināls un ekonomisks spēks".

Ziņu lente
0