CNN uzzinājis par ASV senāta plāniem padarīt stingrāku pret Krieviju vērsto sankciju atcelšanas procesu

© Sputnik / Джереми Хоган / Pāriet pie mediju bankasBaltais nams. Foto no arhīva
Baltais nams. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Baltajam namam būs jāiesniedz atskaite, kas skaidros iemeslus, kuru dēļ būtu jāatceļ pret Krieviju vērstās sankcijas.

RĪGA, 8. februāris — Sputnik. Trešdien ASV senatoru grupa plāno iesniegt likumprojektu, kas ierobežotu ASV prezidenta Donalda Trampa administrācijas iespēju vienpusēji atcelt pret Krieviju vērstās sankcijas, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz telekanālu CNN, kura rīcībā nonāca likumprojekta saturs.

ASV prezidents Donalds Tramps - Sputnik Latvija
Tramps no jauna vēstījis, ka nav pazīstams ar Putinu

Kā vēsta televīzijas kanāls, saskaņā ar likumprojektu, Baltajam namam būs jāiesniedz atskaite, kas skaidros iemeslus, kuru dēļ būtu jāatceļ pret Krieviju vērstās sankcijas. Pēc tam sāksies 120 dienas ilgs periods, kura laikā Kongress var nobalsot pret minētajiem pasākumiem.

Iepriekšējā ASV administrācija ar, ko vadīja Demokrātiskās partijas loceklis Baraks Obama, apgalvoja, ka Krievija esot iejaukusies ASV vēlēšanu sistēmā. Šīs apsūdzības atbalstījuši arī daudzi republikāņi, tai skaitā Lindsijs Grēms, plaši pazīstams ar savu antikrievisko pozīciju.

Iepriekš vairāki ASV specdienesti ziņoja, ka Krievijas hakeri uzbrūkot valsts politisko organizāciju resursiem priekšvēlēšanu kampaņas laikā, lai palīdzētu Trampam uzvarēt. Tomēr tādiem secinājumiem nav piekritis FIB direktors Džeimss Komi.

ASV prezidents Baraks Obama 16. decembrī paziņojis, ka izmeklēšana tiks pabeigta tuvākajās nedēļās, proti, līdz viņa pilnvaru termiņa beigām 20. janvārī. Tomēr valsts vadītājs uzsvēra, ka daļa pierādījumu lietā netiks publicēta konfidencialitātes apsvērumu dēļ.

ASV pirmā lēdija Melānija Trampa - Sputnik Latvija
Melānija Trampa iesniegusi tiesā prasību pret "Daily Mail"

Trampa komandā mēģinājumus saistīt hakeru darbības ar viņa uzvaru vēlēšanās, nosauca par vēlēšanu rezultātu "deleģitimācijas mēģinājumu".

Krievijas prezidents Vladimirs Putins, runājot par šīm apsūdzībām, apgalvoja, ka publicētajos datos nav nekā, kas būtu Krievijas interesēs, bet histērija tiek mākslīgi pastiprināta, lai novērstu uzmanību no šīs informācijas satura.

Prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs nosaucis apsūdzības par "absolūti nepierādītām". Viņš norāda, ka minētajiem apgalvojumiem nav sniegti pieradījumi.

Ziņu lente
0