Zimbabves valdība ieteica ASV vēstniekam "pakārties banānkokā"

© Sputnik / Алексей Бойцов / Pāriet pie mediju bankasZimbabves Republikas prezidents Roberts Mugabe. Foto no arhīva
Zimbabves Republikas prezidents Roberts Mugabe. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV vēstniecība Hararē nāca klajā ar paziņojumu par "situācijas pasliktināšanos" cilvēktiesību ievērošanas jautājumā Zimbabvē, savukārt Āfrikas valsts valdība lūgusi vēstnieku nekomandēt.

RĪGA, 8. februāris — Sputnik. Zimbabves valdība asi kritizējusi ASV diplomātus, kas pauduši bažas saistībā ar situācijas pasliktināšanos valstī cilvēktiesību jomā, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Zimbabves valdības laikrakstu Herald.

Алексей Пушков - Sputnik Latvija
Politika
Krievijas deputāts Twiter tīklā strīdas ar kādreizējo ASV sūtni Krievijā
Pirmdien ASV vēstniecība Hararē nāca klajā ar paziņojumu par "situācijas pasliktināšanos" cilvēktiesību ievērošanas jautājumā Zimbabvē. Diplomātiskās misijas darbinieku bažas radījis vietējā mācītāja Ivāna Mavarire arests. Viņš ir protestu kustības iniciators sociālajos tīklos.

Atbildē uz paziņojumu Zimbabves prezidenta preses sekretārs Džordžs Čaramba nosauca Amerikas vēstnieku Hariju K. Tomasu, jaunāko par "šausmīga laikmeta atlikumu", atsaucoties uz bijušā ASV prezidentu Baraka Obamas un ilggadējā Zimbabves līdera Roberta Mugabes saspīlētajām attiecībām.

"Viņš (ASV vēstnieks — red.) uzskata, ka var mūs vadīt. Lai viņš iet un pakaras banānkokā," — Čarambas teikto citē laikraksts.

Zimbabves prezidenta pārstāvis norādīja, ka valsts gaida signālu no ASV jaunās administrācijas.

Ziņu lente
0