Ukraina nolēmusi neaizliegt Marinai Lepēnai iebraukšanu valstī

© Sputnik / Кристина Афанасьева / Pāriet pie mediju bankasFrancijas prezidenta kandidāte Marina Lepēna
Francijas prezidenta kandidāte Marina Lepēna - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas Drošības dienests nolēmis neliegt Francijas prezidenta amata kandidātei Marinai Lepēnai iebraukšanu valstī.

RĪGA, 7. februāris — Sputnik. Ukrainas Drošības dienests (UDD) nolēma neliegt iebraukšanu valstī franču labējās partijas "Nacionālā fronte" līderei un Francijas prezidenta amata kandidātei Marinai Lepēnai, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Ukrainas ukraiņu interneta izdevumu LB.ua.

Ukrainas Drošības dienests. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Ukrainas Drošības dienests lūdz ĀM nelaist valstī Marinu Lepēnu

Iepriekš intervijā televīzijai BFMTV Lepēna paziņojusi, ka neuzskata par nelikumīgu Krimas atkalapvienošanos ar Krieviju. Pēc šī paziņojuma UDD pieļāvusi iespēju, ka politiķei varētu liegt iebraukt Ukrainā. Vēlāk Ukrainas Drošības dienests nosūtījis ĀM vēstuli, pieprasot aizliegt Lepēnai iebraukšanu valstī uz laiku līdz pieciem gadiem.

"Kā informēja UDD vadītāja administrācijas vadītājs Aleksandrs Tkačuks, specdienests saņēmis Ārlietu ministrijas atbildi uz pieprasījumu jautājumā par to, vai būtu lietderīgi aizliegt Lepēnai iebraukšanu Ukrainā," — raksta izdevums.

Tkačuks pavēstījis, ka lēmums par aizliegumu Lepēnai iebraukšanai valstī nav pieņemts. "Izvērtējot visu informāciju un iestāžu (UDD un ĀM) viedokli, tika pieņemts koleģiāls lēmums pašlaik neliegt iebraukšanu," — viņš piebilda.

Ziņu lente
0