Turcijā aizdomās par saistību ar "Islāma valsti" aizturēti 400 cilvēki

© Sputnik / Andrey SteninISIS
ISIS - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aizturētie tiek turēti aizdomās par teroraktu plānošanu. Informācija liecina, ka aizturēto vidū ir ārzemnieki.

RĪGA, 6. februāris — Sputnik. Turcijas policija svētdien valsts mēroga operācijā aizturējusi aptuveni 400 cilvēkus, kas tiek turēti aizdomās par saistību ar džihādistu grupējumu "Islāma valsts", informē LETA.

Šī ir lielākā operācija pret "Islāma valsti" kopš Jaungada nakts slaktiņa Stambulas klubā, par kuru atbildību uzņēmies džihādistu grupējums.

Turcijā arestēts Stambulas Jaungada terorists - Sputnik Latvija
Turcijā arestēts Stambulas Jaungada terorists

Aizturētie tiek turēti aizdomās par teroraktu plānošanu, vēsta ziņu aģentūras "Dogan" un "Anadolu", norādot, ka aizturēto vidū ir ārzemnieki.

Aptuveni 150 aizdomās turētie aizturēti Sanliurfā, netālu no Gaziantepas. Šajā Sīrijas pierobežas apvidū mēdz uzturēties džihādisti.

60 aizdomās turētie, pārsvarā ārzemnieki, aizturēti četros galvaspilsētas Ankaras rajonos.

Vairāki desmiti aizturēšanu veikti daudzās Turcijas provincēs no Bursas rietumos līdz Bingolai austrumos.
Pat salīdzinoši mierīgajā Izmirā aizturēti deviņi cilvēki, kas tiek turēti aizdomās par ceļošanu uz Sīriju un teroraktu plānošanu šajā Egejas piekrastes pilsētā.

Jau ziņots, ka Stambulas naktsklubā Jaungada svinību laikā bruņots uzbrucējs atklāja uguni, nogalinot 39 cilvēkus, arī 24 ārzemniekus, un ievainojot vēl 69 cilvēkus.

Likumsargi 16.janvārī aizturēja 34 gadus veco Uzbekistānas pilsoni Abdulgadiru Mašaripovu, kurš jau atzinies terorakta sarīkošanā.

Ziņu lente
0