Burinieks "Krūzenšterns" pavadīs Baltijas jūrā 101 dienu

© Sputnik / Нина Зотина / Pāriet pie mediju bankasПарусник "Крузенштерн"
Парусник Крузенштерн - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Četrmastu burinieks "Krūzenšterns", kurš pērn svinēja 90 gadu jubileju, sāks navigāciju 25. aprīlī. Baltijas jūrā tas pavadīs 101 dienu un apmeklēs Rīgu, Tallinu un Klaipēdu.

RĪGA, 4. februāris — Sputnik. 2017. gadā slavas apvītais burinieks "Krūzenšterns" pavadīs Baltijas jūrā 101 dienu un apmeklēs desmit ostas Eiropā.

2016. gadā mācību burinieks "Krūzenšterns" nosvinēja 90 gadu jubileju kopš nolaišanas ūdenī Vācijas pilsētā Bremerhafenā. Tas ir viens no lielākajiem četrmastu buriniekiem pasaulē, kas sākotnēji tika izmantots gan mācībām, gan kravas pārvadājumiem tālajos maršrutos. Pēc Otrā pasaules kara burinieks nonāca PSRS ziņā reparāciju ietvaros un ieguva pazīstamā krievu jūrasbraucēja Ivana Krūzenšterna vārdu.

Балтийское море в Юодкранте - Sputnik Latvija
Baltijas jūra apdraud Latvijas piekrasti

2017. gadā ieplānotie reisi aizņems 187 dienas, un 101 no tām tiks pavadīta jūrā. "Krūzenšterns" plāno sākt navigāciju 2017. gada 25. aprīlī. Reisā 1/122 kuģis izies no pieraksta ostas Kaļiņingradā un apmeklēs Svinoujsces ostu Polijā, Hamburgu (Vācija) un Ostendi (Beļģija). Jūnija sākumā atgriezīsies Kaļiņingradā.

Otrs reiss būs piesātinātāks: "Krūzenšterns" pametīs Kaļiņingradu 14. jūnijā un apmeklēs Denheldera ostu (Nīderlande), Halmstadi (Zviedrija), Kotku un Turku (Somija), Klaipēda (Lietuva), Ščecinu (Polija) un Rostoku (Vācija). Šo reisu burinieks noslēgs Kaļiņingradā 18. augustā.

Pēc dažām dienām sāksies trešais reiss, kura ietvaros burinieks apmeklēs Rīgu, Tallinu un Gdiņu (Polija). 2017. gada navigāciju burinieks plāno noslēgt 22. oktobrī Kaļiņingradā.

Kā jau ierasts, visu sezonu uz burinieka mācību praksē piedalīsies aptuveni 300 kursanti no valsts jūras mācību iestādēm.

Ziņu lente
0