Savčenko nosaukusi Porošenko par tautas ienaidnieku

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasAugstākās Radas deputāte Nadežda Savčenko. Foto no arhīva
Augstākās Radas deputāte Nadežda Savčenko. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Viņa uzsvēra, ka cīnīsies ar Ukrainas prezidentu visiem iespējamajiem likumīgiem veidiem, tai skaitā politiski.

RĪGA, 2. februāris — Sputnik. Augstākās Radas deputāte Nadežda Savčenko nosaukusi Ukrainas līderi Petro Porošenko par tautas ienaidnieku, vēsta RIA Novosti.

"Mans ienaidnieks ir tas, kurš dara tā, lai katram cilvēkam klātos sliktāk. Vienkāršie cilvēki stāsta, ka ar katru dienu mēs dzīvojam sliktāk. Jā, es domāju, ka viņš (Porošenko —red.) ir tautas ienaidnieks," — teica Savčenko intervijā laikrakstam "Jaunais laiks".

Ukrainas prezidents Petro Porošenko un kareive Nadežda Savčenko, ordeņa Zelta zvaigzne pasniegšanas ceremonijā. - Sputnik Latvija
Savčenko gatava kļūt par Ukrainas prezidenti

Viņa uzsvēra, ka cīnīsies ar Ukrainas prezidentu visiem iespējamajiem likumīgiem veidiem, tai skaitā politiski.

Iepriekš viņa apgalvoja, ka Ukrainā iznīcina visus, esošām valsts varām nevēlamos, kuri "runā patiesību". Pēc viņas teiktā, šajā ziņā kopš Janukoviča laikiem nekas nav mainījies.

Skandāls Ukrainas politikā izcēlies, kad pērnā gada decembrī Minskā Savčenko satikās ar DTR un LTR līderiem. Vēlāk deputāte paziņoja, ka tikšanās laikā ieraudzījusi nevis ienaidniekus, bet cilvēkus, ar kuriem jācenšas vienoties. Daudzi deputāti kritizējuši Savčenko par tikšanos ar zemessargiem.

Vēlāk viņu izslēdza no frakcijas "Batkivščina", tomēr mandātu neatņēma. Tagad Savčenko ir ārpusfrakciju deputāte. Pie tam Rada izslēdza viņu no Ukrainas PACE delegācijas.

Ziņu lente
0