Britānijā ārstus lūdz nesaukt grūtnieces par topošām mammām

© Pixabay / tashaBritānijā ārstus lūdz nesaukt grūtnieces par topošām mammām. Foto no arhīva
Britānijā ārstus lūdz nesaukt grūtnieces par topošām mammām. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iniciatīva izsaukusi neviennozīmīgu reakciju: vieni to atbalstīja, citi – uzskata par "nezinātnisku".

Rīga, 29. janvāris — Sputnik. Britu ārstus lūdz nedēvēt grūtnieces par topošām mammām, jo tas var aizvainot transgenderus. Tā vietā ieteikts izmantot terminu " cilvēki stāvoklī". Par to ziņo RIA Novosti, atsaucoties uz Daily Mail.

Aleksejs Stetjuha - Sputnik Latvija
Viedoklis
XXL beigas: pārāk liels izmērs mīlai
Britu Medicīnas asociācijas publicētajā " Efektīvas komunikācijas rokasgrāmatā" norādīts, ka "cilvēki kuri var ieņemt vai dzemdēt bērnu, identificē sevi kā sievietes". Tomēr, pēc britu medicīnas sabiedrības pārstāvju domām, pastāv transgenderi, kuri tāpat var nonākt grūtniecības stāvoklī. Kā piemērs izdevumā pieminēts gadījums ar 20 gadu veco transgenderu Haidenu Krosu(Hayden Cross), kurš juridiski ir vīrietis, izmanto hormonu aizvietošanas terapiju, lai arī viņam vēl nav izdarīta dzimuma maiņas operācija, taču viņš gaida bērnu.

Iniciatīva izsaukusi neviennozīmīgu reakciju: vieni pilnībā to atbalstīja, citi nosauca to par "nezinātnisku". Pēc kritiķu domām, šis piedāvājums ir "aizskarošs un bīstams", jo katrs ārsts zina, ka dzemdēt var tikai sievietes.

Konservatīvās partijas pārstāvis, deputāts Filips Deiviss (Philip Davies) nosauca iniciatīvu par "absolūti nejēdzīgu" un piebilda: "Ja grūtnieci nedrīkst saukt par topošo mammu, uz kurieni tad ripo pasaule?"

Pēc bijušā Ročestera bīskapa Maikla Nazira-Ali domām, "tāds noteikums mulsinās cilvēkus jautājumā par vitāli svarīgo mātes lomu bērnu audzināšanā."

Ziņu lente
0