Netanjahu atbalstīja Trampa lēmumu norobežoties no Meksikas ar sienu

CC BY-SA 2.0 / Joshua Davis / PrisonNetanjahu atbalstīja Trampa lēmumu norobežoties no Meksikas ar sienu
Netanjahu atbalstīja Trampa lēmumu norobežoties no Meksikas ar sienu - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šāda lēmuma efektivitāti Netanjahu ilustrējis, atsaucoties uz Izraēlas pieredzi: norobežojoties no Ēģiptes, valsts samazinājusi migrācijas plūsmas no Āfrikas līdz nullei.

RĪGA, 29. janvārī — Sputnik. Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu nosauca par "lielisku ideju" ASV prezidenta Donalda Trampa vēlēšanās būvēt sienu uz robežas ar Meksiku, lai cīnītos ar nelegālu migrāciju, vēsta RIA Novosti.

Krievijas Federācijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Lietuvā Aleksandrs Udaļcovs - Sputnik Latvija
Krievijas vēstnieks par Lietuvas plāniem būvēt žogu uz robežas: smilškastes filozofija
"Prezidentam Donaldam Trampam ir taisnība. Es uzbūvēju nožogojumu gar Izraēlas dienvidu robežas. Tas pilnībā apturēja nelegālās imigrācijas plūsmu. Lielisks rezultāts. Lieliska ideja," — paudis Netanjahu sociālajos tīklos.

Viņš vairākkārt paudis atbalstu ierosinājumiem norobežoties no visām ebreju valsts kaimiņvalstīm. Patlaban Izraēla ceļ žogu uz robežas ar Jordāniju.

Trešdien ASV prezidents Donalds Tramps paziņojis, ka Iekšējās drošības ministrija nekavējoties sāks būvēt mūri uz robežas ar Meksiku. Sagatavošanās pasākumi sienas būvēšanas projekta ietvaros jābeidz 180 dienu laikā, izriet no Trampa rīkojuma. Meksikas prezidents Enrike Pena Njeto atkārtoti informējis, ka viņa valsts nemaksās par nožogojuma būvdarbiem uz robežas ar ASV.

Ziņu lente
0