Dodons paziņojis, ka ES ir pievīlusi Moldovas pilsoņu cerības

© AFP 2023 / DORIN GOIANDodons paziņojis, ka ES ir pievīlusi Moldovas pilsoņu cerības
Dodons paziņojis, ka ES ir pievīlusi Moldovas pilsoņu cerības - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Moldovas prezidents solījis Briselē nepārprotami paziņot par savas valsts pilsoņu pieviltajām cerībām.

RĪGA, 29. janvāris — Sputnik. Moldovas prezidents Igors Dodons paziņoja, ka februārī vizītes laikā Briselē gatavojas izteikt savas domas par republikas Asociācijas līgumu ar ES, ziņo RIA Novosti.

"Briselē es skaidri izteikšos par Asociācijas līgumu ar ES un mūsu pilsoņu pieviltajām cerībām," — rakstījis Dodons savā oficiālajā Facebook lapā.

Viņš uzsvēra, ka nemaina "savu nostāju un retoriku atkarībā no sarunbiedra vai galvaspilsētas", kur atrodas darba vizītē.

Moldovas prezidents Igors Dodons - Sputnik Latvija
Moldovas prezidents cer atcelt asociācijas līgumu ar ES
"Visu mūsu draugu un partneru padomi ir svarīgi, taču mēs rīkosimies, vadoties no mūsu valsts nacionālajām interesēm," — uzsvēra prezidents.

6.-8. februārī Moldovas prezidents savā otrā oficiālajā vizītē apmeklēs Beļģiju. Briselē viņš plāno tikties ar Eiropas Padomes, Eiropas Komisijas un NATO vadību.

Savā pirmajā vizītē prezidenta amatā Dodons devies uz Maskavu. Pēc tikšanās ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu viņš nav izslēdzis, ka ES asociācijas līgums ar Moldovu tiks atsaukts pēc nākamajām parlamenta vēlēšanām, kas plānotas 2018. gada beigās.

Ziņu lente
0