Madlēna Olbraita gatava "pieteikties" musulmaņos, atbildot uz Trampa rīkojumiem

© Robyn BECK / AFPБывшая госсекретарь США Мадлен Олбрайт
Бывшая госсекретарь США Мадлен Олбрайт - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV bijusī valsts sekretāre Madlēna Olbraita gatava "pieteikties" musulmaņos, atbildot uz Donalda Trampa parakstītajiem rīkojumiem par mūra celtniecību uz Meksikas robežas un citiem pasākumiem nelegālās imigrācijas apkarošanai.

RĪGA, 26. janvāris — Sputnik. ASV bijusī valsts sekretāre Madlēna Olbraita gatava "pieteikties" musulmaņos, solidarizējoties ar migrantiem, pēc prezidenta Donalda Trampa lēmuma ierobežot nelegālo imigrāciju, vēsta RIA Novosti.

ASV prezidents Donalds Tramps trešdien parakstīja rīkojumu par mūra būvniecību uz Meksikas robežas un norādīja, ka būvdarbi jāuzsāk tuvāko mēnešu laikā. Rīkojums arī palielinās resursus robežas drošības aģentiem, palielinās aizturēšanas platības nelegālajiem imigrantiem un nodrošinās imigrantu deportāciju.

Pie tam parādījusies informācija, ka prezidents plāno ierobežot bēgļu uzņemšanu no vairākām musulmaņu valstīm. Priekšvēlēšanu kampaņas laikā Donalds Tramps ierosināja reģistrēt musulmaņus terorisma apkarošanas pasākumu ietvaros.

"Uz Brīvības statujas nav sīkā šrifta. Amerikai ir jāpaliek atvērtai jebkādas ticības un izcelsmes cilvēkiem," – rakstīja Olbraita savā blogā Twitter.

"Es esmu augusi katoliete, kļuvu par bīskapa (baznīcas draudzes locekli – red.) un vēlāk uzzināju, ka mana ģimene bija ebreji, Esmu gatava pieteikties musulmaņos, apliecinot solidaritāti," – piebilda 70 gadus vecā bijusī valsts sekretāre. Madlēna Olbraita pildīja ASV valsts sekretāra pienākumus no 1997. līdz 2001. gadam demokrāta Bila Klintona prezidentūras laikā. Viņa bija pirmā sieviete valsts vēsturē, kas ieņēma šo amatu.

Ziņu lente
0