ASV aizturētajam RT žurnālistam draud ilgs cietumsods

© Sputnik / Евгений Биятов / Pāriet pie mediju bankasRussia Today
Russia Today - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vašingtonas policija aizturēja RT korespondentu, kad viņš informēja par protestiem prezidenta Donalda Trampa inaugurācijas dienā, neskatoties uz viņa uzrādīto žurnālista apliecību.

RĪGA, 25. janvāris — Sputnik. Telekanāla RT korespondentam Aleksandram Rubinšteinam, kurš tika aizturēts protesta akcijas laikā prezidenta Donalda Trampa inaugurācijas dienā, draud brīvības atņemšana uz 10 gadiem un sods līdz 25 tūkstošu dolāru apmērā, informē RIA Novosti, atsaucoties uz Kolumbijas apgabala Augstākās tiesas vietnē publicēto informāciju.

Tramps reaģējis uz masu protesta akcijām pēc viņa inaugurācijas - Sputnik Latvija
Tramps reaģējis uz masu protesta akcijām pēc viņa inaugurācijas
Vašingtonas policija aizturēja RT korespondentu, kad viņš informēja par protestiem prezidenta Donalda Trampa inaugurācijas dienā, neskatoties uz viņa uzrādīto žurnālista apliecību. Lietā, kas publicēta tiesas vietnē, norādīts, ka žurnālistam izvirzītas apsūdzības par smagu noziegumu (līdzdalību nekārtībās). Iepriekšēja lietas izskatīšana notiks 16. februārī.

RT preses dienests apstiprinājis, ka pret Rubinšteinu ierosināta lieta par piedalīšanos masu nekārtībās. Pašlaik kanāla darbinieks atrodas brīvībā.

RT galvenā redaktore Margarita Simoņana savā mikroblogā Twitter tīklā uzsvēra, ka RT nesniedz nekādus komentārus, ņemot vērā juristu lūgumu.

"Par mūsu žurnālistu, kas tika arestēts protestu laikā Savienotajās valstīs. Mūsu juristi lūdz pagaidām nesniegt nekādus komentārus. Viņa labā. Tāpēc klusējam," — viņa norāda.

Donalds Tramps stājās amatā 20. janvārī dienas vidū pēc vietējā laika. Vašingtonā noritēja protesta akcijas, kurās piedalījās viņa prezidentūras pretinieki. Akcijas dalībnieki dauzīja vitrīnas un mašīnu stiklus. Ziņots, ka par nekārtībām aizturēti 217 cilvēki. To laikā guvuši ievainojumus seši policisti.

EDSO pārstāve plašsaziņas līdzekļu brīvības jautājumos Dunja Mijatoviča lūgusi ASV varas iestādes nodrošināt konstitucionālās un starptautiskās preses brīvības garantijas divu žurnālistu lietās, kuri aizturēti protesta akciju laikā ASV prezidenta Donalda Trampa inaugurācijas dienā.

Ziņu lente
0