Brīdlovs: NATO ir jādarbojas plašā mērogā

© AFP 2023 / OLIVIER HOSLETBijušais NATO spēku virspavēlnieks Eiropā, ģenerālis Filips Marks Brīdlovs
Bijušais NATO spēku virspavēlnieks Eiropā, ģenerālis Filips Marks Brīdlovs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bijušais NATO spēku virspavēlnieks Eiropā, ģenerālis Filips Marks Brīdlovs uzskata, ka NATO jāorganizē lielāks skaitu mācību ar lielām vienībām.

RĪGA, 12. janvāris — Sputnik. Bijušais NATO spēku virspavēlnieks Eiropā, ģenerālis Filips Marks Brīdlovs, kurš pašlaik atrodas Viļņā, uzskata, ka līdz ar apdraudējuma izmaiņām NATO no jauna jāmācās rīkoties lielākā mērogā, vēsta Sputnik Lietuva.

"Es uzskatu, ka jūs ieraudzīsiet lielāku skaitu mācību šajās mērķtiecīgi izraudzītajās vietās, kur mums patiešām jāuzlabo iemaņas, ko esam zaudējuši, īstenojot misiju Afganistānā," — Brīdlovs paziņoja žurnālistiem pēc tikšanās ar Lietuvas ārlietu ministru Linu Linkēviču.

"Atcerieties, mūsu Alianse veica teicamu darbu Afganistānā, taču tā bija cīņa ar nemierniekiem, darbs nelielām vienībām. Mums jāatgūst spējas trenēties un operēt ar lielākām vienībām un lielākā mērogā. Es uzskatu, ka jūs ieraudzīsiet mērķtiecīgu darbu šajā virzienā," — viņš piebilda.

Разгрузка американской военной техники в порту Бремерхафен в Германии - Sputnik Latvija
Politika
Tanku tetris: Latvijā ierodas ASV armijas smagās bruņutehnikas rota

Ģenerāļa teiktais jāsaprot tā, ka šogad NATO gatavojas papildus izvietot Centrālajā un Austrumeiropā astoņus tūkstošus karavīru.

Pusi šī kontingenta veidos amerikāņu brigāde, kas tiks dislocēta Polijā. Pārējie karavīri būs iekļauti starptautiskajos sabiedroto bataljonos, kas tiek veidoti visās Baltijas valstīs un Polijā.

Vācijā steigšus tiek izkrauti amerikāņu tanki, ko plānots dislocēt Baltijas valstīs.

Šogad alianse plāno biežākas militārās mācības reģionā.

Ziņu lente
0