Baltkrievijā nogalināta pareizticīgo klostera priekšniece

© Foto : Светлана Курейчик / МЛЫН.bySv. Ksenijas klostera priekšniece māte Vasilisa
Sv. Ksenijas klostera priekšniece māte Vasilisa - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Par klostera priekšnieces slepkavību aizdomās turamā ir aizturēta, informēja Baltkrievijas Izmeklēšanas komiteja.

RĪGA, 6. janvāris — Sputnik. Ceturtdienas naktī nogalināta Sv. Ksenijas klostera priekšniece māte Vasilisa. Par slepkavību aizdomās turamā sieviete aizturēta, ziņo Sputnik Baltkrievija.

Baltkrievijas ekzarhāta preses sekretārs Sergijs Ļepins paziņoja aģentūrai Sputnik, ka māte Vasilisa, domājams, gājusi bojā pēc kādas "slimas klostermāsas uzbrukuma, kuru skaits klosterī ir visai liels."

Baltkrievijas Izmeklēšanas komiteja informēja, ka par klostera priekšnieces slepkavību aizdomās turamā ir aizturēta.

"Ierosināta krimināllieta, Minskas apgabala Izmeklēšanas komitejas pārvalde vispusīgi izmeklē notikuma apstākļus klostera teritorijā," — Sputnik pastāstīja Minskas apgabala Izmeklēšanas komitejas pārvaldes oficiālā pārstāve Tatjana Belonoga.

Māte Vasilisa kļuva par Sv.Ksenijas sieviešu klostera priekšnieci 2004. gadā. Klosteris atrodas Minskas apgabala Baraņas ciemā.

Māte Vasilisa Balkrievijā ieradusies no Ukrainas. Bojāgājusī bija Minskas Petropavlovskas baznīcas draudzes locekle un kļuva par žēlsirdības māsu pēc māsu biedrības izveidošanas. 2001. gadā viņa kļuva par Sv. Jeļisavetas sieviešu klostera novici, un vēlāk tika iesvētīta par mūķeni.

Ziņu lente
0