Bolīvijas aktrise pēc vizītes Sīrijā informē par patieso stāvokli Alepo

© Sputnik / Михаил Алаеддин / Pāriet pie mediju bankasApšaudīts Krievijas Aizsardzības ministrijas mobilais hospitālis Alepo
Apšaudīts Krievijas Aizsardzības ministrijas mobilais hospitālis Alepo - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Karla Ortisa informē, ka atradusies Alepo laikā, kad notikusi iedzīvotāju evakuācija no pilsētas austrumu rajoniem.

RĪGA, 25. decembris — Sputnik. ASV dzīvojošā bolīviešu aktrise Karla Ortisa, kura Sīrijā uzņēma dokumentālo filmu, intervijā amerikāņu telekanāliem aicināja rietumvalstis mainīt viedokli par konfliktu valstī. Intervijas ierakstu viņa publicēja Facebook.

Sarunā ar telekanāla Fox 11 žurnālistiem Karla Ortisa informēja, ka atradusies Alepo laikā, kad notikusi iedzīvotāju evakuācija no pilsētas austrumu rajoniem. Viņa atzīmēja, ka par notikumiem Alepo saņemtas izkropļotas ziņas, piemēram, liels skaits viltus lapu tīklā Twitter izplatīja melīgas ziņas par masveida apšaudēm.

Alepo iedzīvotāji ar KF un Sīrijas karogiem dziedāja un dejoja pēc galvaspilsētas atbrīvošanas - Sputnik Latvija
Video
Alepo iedzīvotāji dziedāja un dejoja ielās pēc galvaspilsētas atbrīvošanas

Aktrise apšaubīja arī septiņus gadus vecās Banas Alabedas stāstu, kura angļu valodā Twitter tīklā stāstīja par dzīvi Alepo austrumu rajonos.

"Tas nav iespējams, es tur biju, un tur nav interneta <…> Austrumu Alepo elektrības nav jau vairāk nekā 85 dienas, un tikai nedaudziem ir 3G. <…> Tur nav iespējams nosūtīt tvītu, atrodoties priekšējā līnijā," — viņa pastāstīja CNN ēterā.

Ortisa atzīmēja, ka Alepo austrumu rajonus kontrolējuši desmitiem grupējumu ar dažādiem nosaukumiem, taču vietējo iedzīvotāju acīs viņi visi ir teroristi. "Viņiem nav nozīmes, vai tie ir dumpinieki, vai Sīrijas brīvā armija," — uzsvēra aktrise.

Viņa piebilda, ka vietējie iedzīvotāji pastāstīja, kā badojušies, kā viņiem atņemtas iespējas gūt izglītību, un kā teroristi nogalinājuši tos, kas uzdrošinājušies pāriet pretējā pusē.

Karla Ortisa aicināja "uzklausīt Sīrijas patieso balsi" un pielikt punktu karam.

"Mums ir jāizvērtē mūsu politika. Mēs ar labiem nodomiem atbalstījām opozīciju, taču tā vairs nepastāv, to vairs nav iespējams kontrolēt," — viņa uzsvēra kanāla Fox 11 ēterā.

Karlas Ortisas dokumentālās filmas "Sīrijas balss" nākšana klajā ieplānota 2017. gada vasarā.

Ziņu lente
0