Tramps asi kritizējis Hilarijas Klintones atbalstītāju uzvedību

© REUTERS /Carlo Allegri Jaunievēlētais ASV prezidents Donalds Tramps. Foto no arhīva
Jaunievēlētais ASV prezidents Donalds Tramps. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jaunievēlētais ASV prezidents Donalds Tramps paziņojis, ka viņa piekritējus nosodītu, ja viņi uzvestos tā, kā Hilarijas Klintones vēlētāji.

RĪGA, 19. decembris — Sputnik. Jaunievēlētais ASV prezidents Donalds Tramps uzskata, ka viņa atbalstītāji tiktu nosodīti, ja viņi uzvestos tā, kā pašlaik rīkojas ASV prezidenta bijušās kandidātes Hilarijas Klintones atbalstītāji, vēsta RIA Novosti.

"Ja daudzi mani atbalstītāji uzstātos un draudētu cilvēkiem tā, ka to dara (tagad) tie, kas zaudēja vēlēšanās, viņus visi sāktu nicināt un apsaukāt!" — rakstīja Tramps savā Twitter.

Republikānis Tramps izcīnīja uzvaru vēlēšanas 8. novembrī, apsteidzot savu konkurenti Klintoni par spīti sociālo aptauju datiem. ASV lielajās pilsētās novembra pirmajā pusē noritēja protesta akcijas pret Trampa uzvaru. Klintone un pašreizējais prezidents, Demokrātiskās partijas pārstāvis Baraks Obama atzina balsošanas rezultātus, tomēr paziņoja par "Krievijas hakeru" iejaukšanos vēlēšanās, kas palīdzot Trampam. Šīs apsūdzības aktīvi atbalsta arī Baltā nama pārstāvji un tiem uzticamie mediji. Skan arī aicinājumi elektoriem nebalsot par Trampu 19. decembrī.

ASV jaunievēlētais prezidents Donalds Tramps. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Tramps nav apstiprinājis CIP ziņojumu par Krievijas hakeru palīdzību

Pats Tramps nosaucis paziņojumus par Krievijas palīdzību par "smieklīgiem".

Kā norādīja Krievijas prezidents Vladimirs Putins, materiālos, kas nonākuši internetā no Klintones priekšvēlēšanu štāba, nav nekas, kas būtu
Maskavas interesēs, bet histēriju kurina, lai novērstu uzmanību no to satura.

Savukārt Krievijas ārlietu ministrijas vadītājs Sergejs Lavrovs decembra sākumā uzsvēris, ka baumas par "krievu hakeriem" jau apnikušas, un vispār visa šī situācija ir no mītu izdomāšanas joma ar mērķi atrisināt konjuktūras politiskos uzdevumus. "Par prezidentu Donaldam Trampam "palīdzēja kļūt" Amerikas pilsoņi, kuri atbalstīja viņa kandidatūru vēlēšanās," — sacīja Lavrovs.

Ziņu lente
0