Obama apsolījis atbildēt uz Krievijas iejaukšanos vēlēšanās ASV

© Sputnik / Sergey Guneyev / Pāriet pie mediju bankasASV prezidents Baraks Obama. Foto no arhīva
ASV prezidents Baraks Obama. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV prezidents Baraks Obama intervijā apsolījis spert soļus pret Krieviju sakarā ar iejaukšanos prezidenta vēlēšanu procesā, kurās uzvarēja Donalds Tramps.

RĪGA, 16. decembris — Sputnik. ASV spers soļus pret Krieviju sakarā ar iejaukšanos prezidenta vēlēšanu procesā, paziņoja pašreizējais ASV prezidents Baraks Obama intervijā radio NPR.

"Es uzskatu, ka mums neapšaubāmi jāsper soļi, ja jebkuras svešas valsts valdība cenšas iespaidot mūsu vēlēšanu objektivitāti, un mēs veiksim pasākumus," — norādīja Obama.

Prezidents piebilda, ka ASV atbildēs uz Krievijas iejaukšanos "pašu izraudzītā laikā un vietā."

"Kaut ko no tā būs iespējams pastāstīt un publiskot, kaut ko — ne. Putina kungs ir labi informēts par manām domām šajā jautājumā, jo es atklāti runāju ar viņu par to," — piebilda Obama.

Премьер-министр РФ Владимир Путин на отдыхе в Республике Тыва - Sputnik Latvija
Politika
Telekanāls "NBC News" apsūdz Putinu par kiberuzbrukumiem ASV vēlēšanu kampaņas ietvaros

Iepriekš Centrālā izlūkošanas pārvalde (CIP) ar mediju starpniecību apsūdzēja Krieviju par Demokrātiskās partijas serveru uzlaušanu ar mērķi palīdzēt Donaldam Trampam, kurš izcīnīja uzvaru vēlēšanās. Pie tam CIP nepiekrita Federālais izmeklēšanas birojs (FIB). Maskava kategoriski noraida šīs apsūdzības un uzsver, ka tās nav pamatotas ar pierādījumiem.

Baltais nams atzina, ka vēlēšanu dienā nav novērota nekāda paaugstināta hakeru aktivitāte. Savukārt Kongress pieprasīja specdienestu izmeklēšanas rezultātus, taču tie nav iesniegti. ASV ievēlētais prezidents Donalds Tramps intervijā norādīja, ka paziņojumi par Krievijas iejaukšanos prezidenta vēlēšanās ir smieklīgi.

Anonīmi informācijas avoti no ASV izlūkdienestiem paziņojuši telekanālam NBC, ka iejaukšanos vēlēšanās vadījusi Krievijas valdība, tostarp arī prezidents Vladimirs Putins.

Ziņu lente
0