Politika

ES valstu līderi vienojušies pagarināt pret Krieviju vērstās sankcijas

© Sputnik / Владимир Сергеев / Pāriet pie mediju bankasKrievijas un ES karogi. Foto no arhīva
Krievijas un ES karogi. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ierobežojošie pasākumi tiks pagarināti līdz 2017. gada vidum.

RĪGA, 16. decembris — Sputnik. Eiropas Savienības valstu līderi vienojās pagarināt pret Krieviju ieviestās ekonomiskās sankcijas, ņemot vērā situāciju Ukrainā, informē RIA Novosti, atsaucoties uz aģentūru Reuters.

Atzīmēts, ka šāds lēmums bija sagaidāms, un formālais process sankciju pagarināšanai pret Krievijas aizsardzības, enerģētikas un finanšu sektoriem sāksies nākamās nedēļas sākumā.

Krievijas un ES karogi. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Baltijas valstu premjerministri aicinājuši pagarināt sankcijas pret Krieviju

Sankcijas plānots pagarināt vēl par sešiem mēnešiem, līdz 2017. gada vidum.

Iepriekš augsti stāvošs ES pārstāvis pastāstījis žurnālistiem, ka Francijas un Vācijas līderi — Fransuā Olands un Angela Mergele ceturtdien ieteikuši Eiropas Savienības dalībvalstu līderiem pagarināt pret Krievijas Federāciju vērstās ekonomiskās sankcijas.

Savu viedokli viņi kārtējo reizi pamatoja ar Minskas protokolu izpildes nepietiekamu progresu. Maskava šo lēmumu nosauca par "strupceļu".

Krievijas un rietumvalstu attiecības pasliktinājās sakarā ar situāciju Ukrainā. ES valstis vispirms ieviesa individuālas sankcijas pret fiziskām personām, bet vēlāk — sektorālus ierobežojošos pasākumus, kas skar veselas ekonomikas nozares.

Atbildot uz šiem lēmumiem, Krievija ierobežoja pārtikas preču importu no ES valstīm. Kopš tā laika Eiropas Savienības sankcijas tiek regulāri pagarinātas.

Ziņu lente
0