Sīrijas armija ieņēmusi Alepo austrumu rajonus

© Sputnik / Михаил Алаеддин / Pāriet pie mediju bankasSīrijas armija ieņēmusi Alepo austrumu rajonos
Sīrijas armija ieņēmusi Alepo austrumu rajonos - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sīrijas valdības karaspēks padzinis kaujiniekus no Alepo austrumu kvartāliem. Uzsākta pazemes komunikāciju tīrīšana. Pilsētas iedzīvotāji līksmo par uzvaru.

RĪGA, 13. decembris — Sputnik. Sīrijas armija un zemessardzes vienības atbrīvojušas Alepo austrumu rajonus.

Sīrijas armijai un zemessargiem izdevies padzīt kaujiniekus no Firdousa kvartāla. Patlaban valdības karaspēks uzsācis pazemes komunikāciju tīrīšanu Alepo austrumos.

Alepo vēsturiskais centrs pēc atbrīvošanas no kaujiniekiem. Drona uzņēmumi - Sputnik Latvija
Video
Alepo vēsturiskais centrs pēc atbrīvošanas no kaujiniekiem. Drona uzņēmumi

Pilsētas iedzīvotāji ir izgājuši ielās. Cilvēki līksmo un apsveic viens otru ar Alepo atbrīvošanu. Skan šāvieni gaisā par godu uzvarai.

ANO ģenerālsekretārs Bans Gimuns pavēstījis, ka viņu satraukuši paziņojumi par cietsirdīgu attieksmi pret civiliedzīvotājiem Alepo, taču ANO preses dienesta paziņojumā norādīts, ka ANO nav iespējams pārbaudīt to patiesīgumu. Nav precizēts, par kādām cietsirdības izpausmēm ir runa.

Bans Gimuns devis norādījumus savam īpašajam sūtnim Sīrijā Stafanam di Misturam pēc iespējas ātrāk sazināties ar iesaistītajām pusēm.

ANO ziņojumā no jauna pieminēts "visu pušu pienākums aizsargāt civiliedzīvotājus un ievērot startautiskās humānās tiesības." "Tā ir Sīrijas valdības un tās sabiedroto atbildības sfēra," — teikts publicētajā dokumentā.

Ziņu lente
0