Mediji: Vācija vēlas pagarināt pastiprinātos robežkontroles pasākumus

© Sputnik / Владимир Астапкович / Pāriet pie mediju bankasMediji: Vācija vēlas pagarināt pastiprinātos robežkontroles pasākumus
Mediji: Vācija vēlas pagarināt pastiprinātos robežkontroles pasākumus - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Plānots, ka Vācija robežkontroli turpinās līdz laikam pēc federālajām vēlēšanām, kas gaidāmas nākamā gada otrajā pusē, lai gan sākotnēji pastiprināto pasākumu noslēgums uz robežas bija paredzēts februārī.

RĪGA, 11. decembris — Sputnik. Vācija vēlas pastiprinātos robežkontroles pasākumus turpināt arī pēc februāra un jau ir pārrunājusi šo jautājumu ar citām Eiropas lielvarām, informē aģentūra LETA, atsaucoties uz vietējiem plašsaziņas līdzekļiem.

Plānots, ka Vācija robežkontroli turpinās līdz laikam pēc federālajām vēlēšanām, kas gaidāmas nākamā gada otrajā pusē, lai gan sākotnēji bija iecerēts pastiprinātos pasākumus uz robežas izbeigt februārī, vēstīja laikraksts "Welt am Sonntag".

Флаг Польши - Sputnik Latvija
Polija līdz augustam ieviesusi robežkontroli

Vācijas valdība par šo plānu ir runājusi Eiropas valstu diplomātu sanāksmē Briselē, liecina žurnāla "Der Spiegel" rīcībā esošā informācija.

Sanāksmē Eiropas Komisijas pārstāvji teikuši, ka Vācijai specifiskāk ir jādefinē terorisma riski, ar tiem pamatojot robežkontroles pasākumu turpināšanu.

"Der Spiegel" vēstīja, ka Vācijas pārstāvji ir uzstājuši, ka Eiropas ārējās robežas kontrole nav pietiekama. Kā arī minēja faktu, ka daži bēgļi, kas ierodas Vācijā, ir teroristi.

Vācijas politiķis Štefans Majers "Welt am Sonntag" paziņojis, ka gadījumā, ja Eiropas Komisija neļaus paplašināt programmu, "kas gan man nebūtu saprotami, Vācijai ir jāpieņem neatkarīgs lēmums turpināt kontroli uz Bavārijas un Austrijas robežas".

Vācija ietilpst Šengenas zonā, kas garantē pārvietošanos bez vīzu kontroles starp 26 Eiropas valstīm.

Pēc Vācijā ieradās vairāk nekā viens miljons migrantu, kas radīja bažas par drošību, bet novembrī Eiropas Savienības tirdzniecības lietu ministri atļāva Austrijai, Dānijai, Norvēģijai, Vācijai un Zviedrijai atļāva uz trim mēnešiem — līdz februārim — pagarināt pagaidu robežkontroles pasākumus.

Ziņu lente
0