Opozīcija Sīrijā izvērtē sadarbību ar "Al Kaidu"

© Sputnik / Михаил Алаеддин / Pāriet pie mediju bankasНаступление сирийской армии на юго-западе Алеппо
Наступление сирийской армии на юго-западе Алеппо - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sīrijas prezidenta Bašara Asada pretiniekus satrauc risks palikt bez amerikāņu atbalsta, un viņi izvērtē iespēju cieši sadarboties ar labi bruņoto "Al Kaidu".

RĪGA, 4. decembris — Sputnik. Mērenā opozīcija Sīrijā izvērtē iespēju ciešāk sadarboties ar "Al Kaidu", vēsta avīze The Washington Post.

Izdevums atzīmē, ka pēc ASV prezidenta vēlēšanu paziņošanas Sīrijas prezidenta Bašara Asada pretiniekus satraucis risks palikt bez amerikāņu atbalsta.

Министр иностранных дел Российской Федерации Сергей Лавров - Sputnik Latvija
Krievijas ārlietu ministrs pastāstījis par ASV ierosinājumiem jautājumā par Alepo

"Trīs gadus pēc tam, kad CIP sāka slepenu ieroču piegādi sacelšanās dalībniekiem, kuri cīnījās ar Asadu, pēc sakāvēm kaujās un bažām, ka Donalds Tramps varētu atteikties no tālākas atbalsta sniegšanas, desmitiem tūkstošu opozicionāru izvērtē alternatīvās iespējas," – raksta avīze.

Izdevuma rīcībā esošā informācija liecina, ka līdz ar citiem variantiem tiek izvērtēta ciešāka alianse ar labāk bruņoto "Al Kaidu" un citiem ekstrēmistiskajiem grupējumiem. Atzīmēts, ka runa ir par spēcīgāku ieroču iespējamu iegādi no sunnītiem Persijas līča arābu valstīs. Pie tam tiek diskutēts par tradicionālākas taktikas izmantošanu, ieskaitot snaiperu uzbrukumus.

Iepriekš Krievijas Ārlietu ministrija informēja, ka ASV nav izpildījušas savas saistības jautājumā par mērenā opozīcijas atšķiršanu no teroristiem Sīrijā.

Ziņu lente
0