Avarējis kosmiskais kuģis "Progres"

© Foto : госкорпорация "РОСКОСМОС"Подготовка ТГК Прогресс МС-04 и ракеты-носителя Союз-У к пуску
Подготовка ТГК Прогресс МС-04 и ракеты-носителя Союз-У к пуску - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
NASA norāda, ka kuģis no raķetes, iespējams, atdalījies agrāk nekā ieplānots. Saņemtie telemetrijas dati ir nepietiekami, lai saprastu, kas šajā brīdī noticis ar kuģi. "Progres" navigācijas antenas atvērušās, taču nav noskaidrots, vai darbojas Saules baterijas.

RĪGA, 2. decembris — Sputnik. Pēc nesējraķetes "Sojuz-U" starta ar kravas kuģi "Progres MS-04" radušās problēmas ar telemetrijas datu pārraidi. Vēlāk saņemta informācija par to, ka kuģis ir avarējis. Domājams, atlūzas nokritušas Tuvas Republikā Krievijā, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz "Roskosmos" preses dienesta informāciju.

Telemetrijas dati pazuduši no 383. sekundes, norādīts ziņojumā. Preses dienesta pārstāvji informēja, ka "Roskosmos" speciālisti cenšas noskaidrot situāciju.

Progress iet uz priekšu: robots trenējas lidojumiem kosmosā - Sputnik Latvija
Video
Progress iet uz priekšu: robots trenējas lidojumiem kosmosā

Iepriekš tika ziņots, ka kravas kuģis atdalījies no nesējraķetes trešās pakāpes.

NASA norāda, ka kuģis no raķetes, iespējams, atdalījies agrāk nekā ieplānots. Saņemtie telemetrijas dati ir nepietiekami, lai saprastu, kas šajā brīdī noticis ar kuģi. "Progres" navigācijas antenas atvērušās, taču nav noskaidrots, vai darbojas Saules baterijas, teikts ziņojumā.

Informācijas avots, kosmiskās nozares pārstāvis aģentūrai RIA Novosti paziņojis, ka telemetrijas datu trūkums varētu liecināt par to, ka "Progres" lidojums nav orientēts, un savienot to ar starptautisko kosmosa staciju neizdosies. Tādā gadījumā kravas kuģi nāksies nogremdēt, viņš paskaidrojis.

Ziņu lente
0