Fidela Kastro māsa atteikusies apmeklēt viņa bēres

© AP Photo / Alan DiazХуанита Кастро сестра Фиделя Кастро
Хуанита Кастро сестра Фиделя Кастро - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Fidela Kastro ģimenē kopā bija septiņi bērni. No tiem 1933. gadā dzimusī Huanita bija vienīgā, kas publiski nostājās opozīcijā Kubas komunistu režīmam, kuru viņas brālis vadījis vairāk nekā pusgadsimtu.

RĪGA, 27. novembris – Sputnik. Mirušā bijušā Kubas līdera Fidela Kastro māsa Huanita Kastro, kas gadu desmitiem ir dzīvojusi ASV Floridas štata Maiami pilsētā, neapmeklēs viņa bēres, informē LETA.

"Ņemot vērā neveselīgās baumas, ka es došos uz šīm bērēm Kubā, es gribu skaidri paziņot, ka nekad neesmu atgriezusies šajā salā un neplānoju to darīt," – Huanita Kastro paziņojusi Maiami laikrakstam "El Nuevo Herald".

"Es nepriecājos par neviena cilvēka nāvi un nepriecāšos arī par to, kuram ir manas ģimenes vārds. Kā Fidela māsa es pārdzīvoju cilvēka zaudējumu, kuram bija tās pašas asinis kā man," – viņa piebilda.

Kubas revolūcijas līderis Fidels Kastro - Sputnik Latvija
Viņsaulē aizgājis Fidels Kastro

Fidels Kastro nomira piektdienas vakarā (sestdienas rītā pēc Latvijas laika) 90 gadu vecumā, un valsts televīzijā par viņa nāvi paziņoja Kubas prezidents Rauls Kastro, Fidela jaunākais brālis.

Fidela un Raula Kastro vecākiem bija pavisam septiņi bērni. No tiem 1933. gadā dzimusī Huanita bija vienīgā, kas publiski nostājās opozīcijā Kubas komunistu režīmam, kuru viņas brālis vadījis vairāk nekā pusgadsimtu.

Huanita Kastro kopš 1964. gada ir dzīvojusi Maiami, kur mīt daudz imigrantu no Kubas. Viņa atzīst, ka ir sadarbojusies ar ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) neveiksmīgu sazvērestību ar mērķi gāzt Fidelu.

Ziņu lente
0