Tramps paudis neatzinīgu viedokli par Fidelu Kastro

© REUTERS/Carlo AllegriДональд Трамп
Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV ievēlētais prezidents nosaucis viņsaulē aizgājušo Fidelu Kastro par "cietsirdīgu diktatoru".

RĪGA, 27. novembris — Sputnik. ASV ievēlētais prezidents Donalds Tramps nosaucis Kubas revolūcijas līderi Fidelu Kastro par diktatoru un apsolījis sekmēt Kubas labklājību.

"Šodien pasaule atzīmē cietsirdīga diktatora nāvi, kurš apspiedis pats savu tautu gandrīz sešus gadu desmitus. Fidela Kastro mantojums – tās ir nāves sodu izpildes komandas, zādzības, neiedomājamas ciešanas, nabadzība un fundamentālo tiesību atņemšana cilvēkiem.

Lai arī Kuba joprojām ir totalitāra sala, es ceru, ka šī diena iezīmēs atkāpšanos no šausmām, ko nācies ciest pārāk ilgi, soli pretim nākotnei, kurā jaukā Kubas tauta galu galā dzīvos brīvībā, ko viņi ir nopelnījuši," – teikts Trampa paziņojumā, ko citē RIA Novosti.

"Lai arī Fidela Kastro radītās traģēdijas, nāves un sāpes nav iespējams dzēst atmiņā, mūsu administrācija darīs visu iespējamo, lai Kubas tauta beidzot varētu sākt ceļu pretī uzplaukumam un brīvībai," – teicis Tramps.

Iepriekš ievēlētais ASV prezidents aprobežojies tikai ar Kastro nāves konstatāciju Twitter tīklā.

Uz ziņu par Kubas revolūcijas līdera nāvi reaģējuši daudzi pasaules valstu vadītāji.

Piemēram, līdzjūtību Kastro ģimenei un kubiešu tautai paudis aizejošais ASV prezidents Baraks Obama.

"Šodien mēs izsakām līdzjūtību Fidela Kastro ģimenei un aizlūdzam par kubiešu tautu. Turpmākajās dienās viņi atcerēsies pagātni un skatīsies nākotnē. To darot, Kubai ir jāzina, ka Amerikas Savienotās Valstis ir viņu draugs un partneris," – paziņojis Obama.

Fidels Kastro miris 90 gadu vecumā piektdien pl. 22.29 pēc vietējā laika. Par to viņa brālis, Kubas līderis Rauls Kastro pavēstījis valsts televīzijā. Kubas revolūcijas līdera bēres notiks 4. decembrī Santjago de Kuba pilsētā.

Ziņu lente
0