No Doņeckas izraidīta telekanāla "Doždj" uzņemšanas grupa

© Sputnik / Евгений Биятов / Pāriet pie mediju bankasDoņecka. Foto no arhīva
Doņecka. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Telekanāla "Doždj" žurnālisti, Krievijas pilsoņi Vasilijs Polonskis un Sergejs Jerženkovs izraidīti uz Krievijas Federācijas teritoriju sakarā ar pašpasludinātās Doņeckas Tautas Republikas likuma pārkāpumu, kas reglamentē žurnālistisko darbību republikas teritorijā.

RĪGA, 26. novembris — Sputnik. Krievijas telekanāla "Doždj" uzņemšanas grupa izraidīta no pašpasludinātās Doņeckas Tautas Republikas (DTR), informēja tās Valsts drošības ministrijas pārstāvji, vēsta RIA Novosti.

Vakar telekanāls "Doždj" vēstīja, ka zudusi iespēja sazināties ar telekanāla korespondentiem Sergeju Jerženkovu un Vasiliju Polonski un atgādināja, ka uzņemšanas grupa saņēmusi akreditāciju darbam Doņeckā.

Žurnālisti. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Ukrainas Drošības dienests pārbaudīs žurnālistus no Latvijas

"Telekanāla "Doždj" žurnālisti, Krievijas pilsoņi Vasilijs Polonskis un Sergejs Jerženkovs izraidīti uz Krievijas Federācijas teritoriju sakarā ar Doņeckas Tautas Republikas likuma pārkāpumu, kas reglamentē žurnālistisko darbību republikas teritorijā," — žurnālistiem pavēstīja Valsts drošības ministrijas pārstāvji.

Ministrijas rīcībā esošā informācija liecina, ka telekanāla darbinieki strādājuši DTR teritorijā bez Informācijas ministrijas akreditācijas, kuras saņemšana paredzēta DTR likumā.

"Apstākļu noskaidrošanai telekanāla "Doždj" žurnālisti tika uzaicināti ierasties Doņeckas VDM, lai sniegtu paskaidrojumus par nelikumīgu žurnālistisko darbību un demonstrētu uzņemtos videomateriālus. Noskatoties videoierakstus, ministrijas darbinieki noskaidroja, ka materiāli ir neobjektīvi un provokatīvi. Tajos nepatiesi atainota sociāli ekonomiskā un politiskā situācija republikā," — informēja Valsts drošības ministrijas pārstāvji.

Ziņu lente
0