Ukraina plāno raķešu apšaudes mācības Krimas rajonā

© Sputnik / Виктор ТолочкоKara transporta lidmašīna An-26. Foto no arhīva
Kara transporta lidmašīna An-26. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievija izvērtē iespēju aizliegt lidojumus virs pussalas sakarā ar Ukrainas ieplānotajām raķešu šaušanas mācībām.

RĪGA, 26. novembris — Sputnik. Ukraina plāno organizēt raķešu šaušanas mācības Krievijas suverēnajā gaisa telpā, informē Rosaviacija. "Pārkāpjot visas starptautiskās vienošanās, Ukraina vienpusējā kārtībā pieņēmusi lēmumu par raķešu šaušanas mācību organizāciju Krievijas Federācijas suverēnajā gaisa telpā Simferopoles lidojumu informācijas rajonā," — teikts iestādes publicētajā ziņojumā, ko citē RIA Novosti.

Заседание Верховной рады Украины - Sputnik Latvija
Nadežda Savčenko: Augstākajā Radā strādā auni

Iestāde informē, ka 2016. gada 24. novembrī Ukraina izdeva NOTAM (aviācijas paziņojumu) par bīstamām zonām gaisa telpā sakarā ar 2016. gada 1. un 2. decembrī ieplānotajām raķešu šaušanas mācībām. 

Minēto NOTAM izdošana nav saskaņota ar kompetentām Krievijas iestādēm un Krievijas aeronavigācijas pakalpojumu sniedzēju, informē Rosaviacija.

Ziņojumā uzsvērts, ka minētajos rajonos tiek veikti civilo un valsts lidaparātu lidojumi.

Rosaviacija uzskata, ka tamlīdzīgas Ukrainas darbības pārkāpj 1944. gadā pieņemto Konvenciju par starptautisko civilo aviāciju, kā arī apdraud starptautiskās aeronavigāzijas drošību — tās rada potenciālu apdraudējumu civilās aviācijas darbībai.

Rosaviacija uzsvēra, ka vienpusējās darbības liecina par to, ka Ukrainai nav nodomu konstruktīvi normalizēt gaisa satiksmi virs Melnās jūras, turklat Ukraina diskreditē Starptautiskās civilās aviācijas organizācijas (ICAO) sekretariāta darbību un ICAO Melnās jūras jautājumu risināšanai izveidotās darba grupas centienus.

Газовая комфорка - Sputnik Latvija
Ukraina apsūdz Krieviju par gāzes ieguvi Melnajā jūrā

Rosaviacija pieprasa nekavējoties atcelt izdotos paziņojumus un uzskata par nepieļaujamiem mēģinājumus noteikt lieguma zonas Krievijas Federācijas suverēnajā gaisa telpā.

Tiek izvērtēts lidojumu aizliegums

Rosaviacija oficiālais pārstāvis Sergejs Izvoļskis telekanāla "Rossija 24" ēterā pavēstīja, ka pieļauj iespējamu īslaicīgu lidojumu aizliegumu Krimas rajonā, ja Ukraina neatcels lēmumu par raķešu šaušanas mācībām virs pussalas.

Iepriekš Izvoļskis pavēstīja, ka Rosaviacija jau ir informējusi Krievijas un starptautiskās aviokompānijas par Ukrainas plāniem organizēt raķešu šaušanas mācības.

Ziņu lente
0