Viņsaulē aizgājis Fidels Kastro

© пресс-служба патриархии РПЦ / Pāriet pie mediju bankasKubas revolūcijas līderis Fidels Kastro
Kubas revolūcijas līderis Fidels Kastro - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kopš 1976. gada Fidels Kastro 30 gadus bija Kubas Valsts padomes un Ministru Padomes priekšsēdētājs, Revolucionāro bruņoto spēku virspavēlnieks un valsts Nacionālās aizsardzības padomes priekšsēdētājs.

RĪGA, 26. novembris — Sputnik. Kubas revolūcijas līderis Fidels Kastro miris 90 gadu vecumā, informē RIA Novosti — informāciju par to sniedzis Kubas vadītājs Rauls Kastro. Paziņojumu par Fidela Kastro nāvi pārraidījusi arī Kubas televīzija, informē aģentūra Reuters.

"Šovakar pl. 22.29 (05.29 pēc Latvijas laika — red.) miris Kubas revolūcijas līderis," — pavēstīja Rauls Kastro valsts televīzijas ēterā. Viņa teikto citē aģentūra RIA Novosti.

Fidels Kastro — kubiešu revolucionārs un valsts darbinieks dzimis 1926. gada 13. augustā. Kopš 1976. gada Fidels Kastro 30 gadus bija Kubas Valsts padomes un Ministru Padomes priekšsēdētājs, Revolucionāro bruņoto spēku virspavēlnieks un valsts Nacionālās aizsardzības padomes priekšsēdētājs.

Sakarā ar veselība stāvokļa pasliktināšanos 2006. gada 31. jūlijā Fidels Kastro nodeva Valsts padomes un Ministru Padomes priekšsēdētāja pienākumus un pilnvaras savam brālim Raulam Kastro.

Ziņu lente
0