"Eiromaidana" trešo gadadienu Kijeva sagaida ar teroraktu draudiem

© Sputnik / Andrey Stenin / Pāriet pie mediju bankasПлощадь Независимости в Киеве
Площадь Независимости в Киеве - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas Nacionālā policija informē, ka 2013. gada nekārtību gadadienai veltītajās masu akcijās visā valstī piedalīsies aptuveni 66 tūkstoši cilvēku.

RĪGA, 21. novembris — Sputnik. 2013. gada nekārtību gadadienu Kijeva sagaida ar teroraktu draudiem, informē aģentūra RIA Novosti. Par augstiem teroristisko aktu draudiem masu pasākumos 21. un 22. novembrī informējis Ukrainas iekšlietu ministra padomnieks Zorjans Škirjaks savā lapā Facebook.

Viņš piebildis, ka sabiedriskās kārtības sargāšanai Kijevā tiks piesaistīti 6 tūkstoši policistu. Iepriekš Ukrainas Nacionālā policija informējusi, ka 2013. gada nekārtību gadadienai veltītajās masu akcijās visā valstī piedalīsies aptuveni 66 tūkstoši cilvēku.

Площадь Независимости в Киеве - Sputnik Latvija
Ukrainā bankrotējušu banku ieguldītāji draud ar trešo "Maidanu"

Ukrainas mediju rīcībā esošā informācija liecina, ka par godu "eiromaidana" gadadienai organizētie nacionālistu marši var izvērsties par liela mēroga protestiem. Pie tam vairāki ģenerāļi ir nolēmuši doties atvaļinājumā, lai viņiem nenāktos piedalīties protesta akciju izklīdināšanā šajās dienās, informē Strana.ua.

2013. gada 21. novembrī eirointegrācijas piekritēji ieņēma Kijevas galveno laukumu – maidan Nezaležnosti (Neatkarības laukums). Tas notika tūlīt pēc Nikolaja Azarova valdības sniegtā paziņojuma par to, ka vienošanās parakstīšana par asociāciju ar Eiropas Savienību tiek apturēta.

Vēlāk maidans kļuva par varas iestāžu un radikāļu konfrontācijas epicentru. Sadursmēs, kuru laikā opozīcija izmantoja šaujamieročus un "Molotova kokteiļus", abās pusēs gāja bojā desmitiem cilvēku.

Atbildību par vairāk nekā 100 cilvēku bojāeju Ukrainas jaunā valdība uzvēla savam politiskajam oponentam – eksprezidentam Viktoram Janukovičam un IeM speciālo uzdevumu vienībai "Berkut". Janukovičs un "Berkut" karavīri noliedz savu vainu slepkavībās. Janukovičs ziņoja, ka nav devis pavēli apšaut miermīlīgo mītiņu dalībniekus un pat devis rīkojumu izvest no Kijevas visas milicijas vienības.

Ziņu lente
0