Guardian: Lielbritānijas JKS rīcībā ir ļoti maz kuģu

© CC BY-NC 2.0 / Jeremy PearsonБританский фрегат Iron Duke.
Британский фрегат  Iron Duke. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielbritānijas parlamenta Aizsardzības komitejas priekšsēdētājs pavēstījis, ka Aizsardzības ministrija varētu atstāt valsts rīcībā mazāk nekā 19 eskadras kuģus un fregates – "niecīgi mazu skaitu".

RĪGA, 21. novembris — Sputnik. Lielbritānijas jūras kara flotes rīcībā ir "niecīgi mazs" skaits pieejamu kuģu, un tā var saskarties ar vēl lielākām problēmām, ja valdība nepaātrinās flotes modernizācijas plānu izstrādi, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz rakstu, ko publicējis Guardian.

Lielbritānijas parlamenta Aizsardzības komitejas priekšsēdētājs Džulians Lūiss pavēstījis, ka Aizsardzības ministrija varētu atstāt valsts rīcībā mazāk nekā 19 eskadras kuģus un fregates – "niecīgi mazu skaitu". Šī skaita samazināšanās kaut vai par vienu vienību pat uz īsu laika periodu ir "absolūti nepieļaujama", jo tās rezultātā Lielbritānija varētu nespēt pretoties ārējiem draudiem, uzskata politiķis.

"Mēs informējam Aizsardzības ministriju, ka tā nedrīkst pieļaut neko tamlīdzīgu," – izdevums citējis Lūisa teikto, piebilstot, ka laikā no 2023. līdz 2035. gadam tiks norakstīti aptuveni 13 kuģi.

Lielbritānijas parlamenta Aizsardzības komitejas locekļi uzskata, ka joprojām trūkst skaidrības jautājumā par novecojušo kuģu nomaiņas plāniem līdz 2035. gadam.

Ziņu lente
0