Donalds Tramps strādās par vienu dolāru mēnesī

© Sputnik / Алексей Филиппов / Pāriet pie mediju bankasDonalds Tramps. Foto no arhīva
Donalds Tramps. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saskaņā ar žurnāla Forbes" vērtējumu, jaunievēlētā ASV prezidenta kapitāls sastāda 3,7 miljardus dolāru

RĪGA, 14. novembrī — Sputnik. 45. ASV prezidenta miljardiera Donalda Trampa alga sastādīs vienu dolāru.

Žerārs Depardjē. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Depardjē: Tramps atšķirībā no Džordža Buša jaunākā nav idiots

Amerikāņu prezidentam pienākas darba alga 400 tūkstošu dolāru apmērā gadā. Turklāt, Baltā nama saimnieka rīcībā ir konts ar 50 tūkstošiem dolāru gadā, ko viņš var tērēt personīgiem izdevumiem. Tāpat no valsts budžeta ir atvēlēti līdzekļi braucienu apmaksai — 100 tūkstoši dolāru gadā un 19 tūkstoši — izklaidei.

Kā ziņo RIA Novosti, Tramps telekanāla CBS ēterā paziņojis, ka negrasās saņemt atlīdzību prezidenta amatā, piebildot, ka tomēr sekos likuma burtam.

"Mana atbilde — "nē". Es domāju, ka saskaņā ar likumu man pienākas vismaz viens dolārs, tātad man maksās vienu dolāru," — sacījis Tramps.

Septiņdesmit gadu vecais Donalds Džons Tramps, kura kapitāls pēc žurnāla Forbes" apēsēm sastāda 3,7 miljardus dolāru, 40 gadu garumā ir veiksmīgs uzņēmējs. Viņš ieņem 113. rindu ASV bagātāko cilvēku sarakstā.

Tramps ir paziņojis par savu kandidēšanu ASV prezidenta amatam pagājušā gada vasarā. Devītajā novembrī republikānis Donalds Tramps uzvarējis vēlēšanās, apdzenot demokrātu kandidāti ASV prezidenta amatam, bijušo ASV valsts sekretāri Hilariju Klintoni.

Ziņu lente
0