Lielbritānija "nogulējusi" Krievijas jaunā revolucionārā tanka "Armata" laišanu klajā

© Министерство обороны РФ / Pāriet pie mediju bankasKrievijas jaunā revolucionārā tanka T-14 "Armata"
Krievijas jaunā revolucionārā tanka T-14 Armata - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jaunākais Krievijas tanks "Armata" satraucis britu militārās izlūkošanas dienestu – tā pārstāvji norāda, ka tuvāko 20 gadu laikā Lielbritānija neplāno ražot kaut ko līdzīgu.

RĪGA, 6. novembris — Sputnik. Lielbritānijas militārās izlūkošanas dienests uzskata Krievijas tanku "Armata" par revolucionārāko izgudrojumu tanku ražošanā pēdējo 50 gadu laikā un pauž bažas par Lielbritānijas spēju pretoties "Armatas" draudiem, raksta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz laikrakstu Sunday Telegraph.

Izdevuma rīcībā nonācis Lielbritānijas Aizsardzības ministrijas iekšējais ziņojums, kurā kritizēta valsts aizsardzības stratēģija, jo tajā vismaz nākamo 20 gadu laikā nav ieplānots radīt tanku, kurš varētu stāties pretī "Armatai".

"Nepārspīlējot jāsaka, ka "Armata" ir revolucionārākais solis tanku ražošanā pēdējā pusgadsimta laika. Nav brīnums, ka šis tanks radījis sensāciju," — citē dokumentu laikraksts.

"Pilnībā komplektēts tanks "Armata" noteikti ir tam iztērēto līdzekļu vērts, kā savas paaudzes revolucionārākais tanks," — uzsvērts tekstā.

Vadības pults. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Krievijā izmēģināja radioelektroniskos ieročus, kuriem pasaulē nav analogu

Saskaņā ar militārās izlūkošanas virsnieka vārdiem, pēdējā laikā aizsardzībai veltītie izgudrojumi Lielbritānijā saistīti ar draudiem, ar ko Apvienotās Karalistes karavīri sastopas Irākā un Afganistānā, tostarp arī paredzēti aizsardzībai no kaujinieku paštaisītajiem spridzekļiem. Vienlaikus militārperonas ir piemirsušas apdraudējumu, ko nes tanki. Izlūkošanas dienesta speciālisti uzskata "Armatu" par novatorisku tanku, pateicoties tā torņa konstrukcijai, kas droši aizsargā ekipāžu. Turklāt spēkrats ir vieglāks, ātrāks un kompaktāks, nekā tā rietumu analogi.

Tajā pašā laikā, raksta laikraksts, Izlūkošanas dienests uzsver, ka šo ziņojumu nevar uzskatīt par Aizsardzības ministrijas oficiālo paziņojumu.

Ziņu lente
0